fbpx
Ştirea zilei

Primarul din Horia a fost declarat incompatibil

"statul ne ia dreptul la muncă, nouă primarilor" - declară revoltat Marian Taifas

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 13 aleși locali, printre aceştia şi Marian Taifas, primarul comunei Horia.

Potrivit ANI, acesta „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 septembrie 2017 – 20 iulie 2021, întrucât, a deținut și exercitat simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică,încălcând prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.”

Trebuie spus că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Conform comunicatului ANI, Marian Taifas nu a depus niciun punct de vedere.

„Statul ne ia dreptul la muncă, nouă primarilor” – declară revoltat Marian Taifas

Contactat telefonic, primarul Marian Taifas, unul care, pe bună dreptate, a schimbat faţa comunei Horia în ultimii 13 ani, a declarat că nu a primit nicio informare de la ANI însă va contacta un avocat care să îl apere în instanţă, dacă va fi cazul.

„Eu nu am primit niciun document de la ANI şi dacă îl voi primi sigur voi sta de vorbă cu un avocat. Sincer, nu cred că voi ataca decizia celor de la ANI pentru că e clar pentru mine: statul ne ia dreptul la muncă, nouă primarilor. Înainte de a fi primar făceam agricultură şi am preferat să nu îmi înstrăinez afacerea pe numele unor rude aşa cum au mai făcut alţii. Am avut ocazia să accesez nişte fonduri europene pe PFA-ul meu şi nu am ratat ocazia. Ca primar am un salariu sub 1000 de euro şi cred că fiecare dintre noi are dreptul să aleagă ce face în viaţă, din punct de vedere profesional. Eu cred că mi-am făcut datoria faţă de oamenii din Horia, le mulţumesc celor care mi-au dat votul şi încrederea, dar dacă aşa sunt legile, nu am ce să fac. Să vină alt primar care poate nu are un loc de muncă”, a declarat primarul comunei Horia, Marian Taifas

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button