fbpx
Ştirea zilei

Încă 135 de milioane de euro pentru Aquaserv Tulcea!

Pe pagina sa de socializare, deputatul tulcean George Şiscu a anunţat azi faptul că Aquaserv este foarte aproape de a beneficia de o nouă finanţare pentru reabilitarea şi extinderea apă potabilă şi canalizare în judeţul Tulcea.

Discuții au avut loc astăzi la Ministerul Fondurilor Europene România, întâlnirea ministrului Marcel Ioan Boloș cu managerul Aquaserv Tulcea, Valentin Ifrim fiind intermediată de către deputatul tulcean participant la discuţii.

Între subiectele abordate:

☑️ Finalizarea implementării proiectului de realibilitare şi extindere apă potabilă şi canalizare în judeţul Tulcea finanţat din Bugetul UE 2007-2013, în valoare de 𝟭𝟭𝟱 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼), care este în faza de finalizare în oraşele Tulcea, Măcin, Isaccea şi Sulina).

☑️ Implementarea proiectelor de realibilitare şi extindere apă potabilă şi canalizare în judeţul Tulcea, finanţat prin OG 60/2020 – valoare 𝟭𝟬 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼.

☑️ Finalizarea evaluării studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor de licitaţie pentru finanţarea proiectului de realibilitare şi extindere apă potabilă şi canalizare în judeţul Tulcea propus din Bugetul UE pentru perioada 2014-2020 (oraşele: Tulcea, Măcin, Babadag, Isaccea şi Sulina şi 7 comune din județul Tulcea) – în valoare de 𝟭𝟯𝟱 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼, cu o co-finanţare din partea Aquaserv de 2% din valoarea bugetului solicitat.

☑️ Accesarea unui proiect cu finanţare europeană pentru cercetare, având ca scop utilizarea nămolului rezultat din epurarea apelor menajere în silvicultură şi agricultură, împreună cu o instituţie de cercetare acreditată şi certificată de statul român.

Oportunități de finanţare a unor proiecte în infrastructura de comunicaţii, în care Aquaserv Tulcea va fi partener în scopul asigurării nevoilor de operare şi creşterea calităţii serviciilor.

Nu demult, respectiv la începutul lunii trecute, tot printr-o intervenţie a deputatului tulcean George Şişcu, Aquaserv Tulcea a beneficiat de o alocare de 10 milioane de euro prin OG 60/2020.

„Îi mulțumesc în mod special pentru sprijin domnului ministrul Marcel Ioan Boloș, Ministrul Fondurilor Europene! Asigur conducerea SC Aquaserv SA Tulcea de tot sprijinul meu în continuare.

Începute în 2007, lucrările de modernizare ale rețelei de apă-canal au trenat de-a lungul a două exerciții bugetare europene! În lipsa acțiunii Guvernului Orban, societatea Aquaserv ar fi trebuit să returneze și fondurile cheltuite până acum pentru obiectivele sale de investiții din fonduri europene, dat fiind că nu a reușit să își îndeplinească planul propus. Astăzi guvernul liberal a obținut prelungirea termenelor de execuție până în anul 2022 și, mai mult, a alocat de la bugetul de stat și banii necesari, în cuantum de aproape 10 milioane de euro.” declarat în 6 mai deputatul tulcean.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE