fbpx
Ştirea zilei

Încă un proiect al primarului Constantin Hogea primeşte finanţare europeană

- Liceului Teoretic ”Grigore Moisil”, va primi 12.883.196,48 lei pentru creșterea eficienței energetice

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, ministrul Cseke Attila, a semnat azi 10 contracte de finanțare din fonduri europene,  în valoare totală de 56.201.147,80 lei, prin Programul Operațional Regional, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Două dintre proiecte vizează licee din judeţul nostru.

Dintre acestea, 5 proiecte vizează modernizarea și eficientizarea infrastructurii educaționale din:

  • orașul Măcin (jud. Tulcea), pentru creșterea eficienței energetice la Liceul „Gheorghe Munteanu Murgoci”, va primi 9.075.165,55 lei;
  • comuna Scobinți (jud. Iași) va primi 1.780.945,90 lei pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit;
  • municipiul Botoșani, pentru amenajarea unui spațiu de relaxare (scuar) la Liceul Pedagogic, va primi 250.201,88 lei;
  • orașul Dărmănești (jud. Bacău) va primi 4.111.064,09 de lei pentru construirea și dotarea unui corp nou la Școala Gimnazială nr. 1;
  • municipiul Tulcea, pentru reabilitarea clădirii internat a Liceului Teoretic ”Grigore Moisil”, va primi 12.883.196,48 lei.

Anunţul făcut pe pagina de socializare a primăriei din Tulcea a omis o informaţie foarte relevantă şi anume aceea că acest proiect  este iniţiat de fostul primar Constantin Hogea, un primar acuzat la vremea respectivă, în 2020, că nu atrage fonduri europene. Acest lucru a fost sesizat mai întâi de jurnalistul Cristian Dogaru, după care chiar fostul primar a comentat: „Foarte frumos, felicitări ! Încă un proiect întocmit de fostul executiv al Primăriei . Vor urma și altele….tot întocmite de echipa fostului primar. Succes în implementare…măcar atât !

Ciudat este faptul că toate proiectele cu finanţare europeană care au demarat în 2021 şi, iată, ce urmează din 2022, poartă semnătura fostului primar şi niciunul vreo semnătură a actualului primar. Exceptând poate vitala „autostradă a bicicletelor” de care se va bucura tot tulceanul de la mic la mare… Plus alte şi alte desene animate livrate de pagina de socializare a primarului Ştefan Ilie, la care au acces din ce în ce mai puţini tulceni.

Pentru corecta informare a cetăţenilor acestui municipiu, publicăm mai jos în facsimul hotărârea adoptată de consiliul local al municipiului Tulcea în anul 2020, şi anume în şedinţa din 30 aprilie, una prezidată de fostul viceprimar Andaluzia Luca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button