fbpx
Ştirea zilei

INCENDIU LA O NAVĂ CU CEREALE APROAPE DE MUNICIPIUL TULCEA

În cursul acestei nopți, în jurul orei 00:30, a fost solicitat ajutorul pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o navă ce transporta cereale, ancorată în zona Mila 35, județul Tulcea. Evenimentul s-a produs la doar câteva ore după ce ministrul Transporturilor a anunțat la Tulcea că, grație unui proiect cu finanțare europeană, Canalul Sulina a devenit navigabil și pe timpul nopții în condiții de siguranță!

Autoritatea Navală Română a emis un comunicat de presă în legătură cu acest eveniment, comunicat pe care îl publicăm mai jos:

Un incendiu a izbucnit noaptea trecută, în jurul orei 23.55, la o navă sub pavilion Panama ancorată în rada Portului Tulcea. Nava efectuează un voiaj de la Reni (Ucraina) către Alexandria (Egipt) și este încărcată cu aproximativ 8 tone de porumb. Echipajul este format  din 18 membri.  Căpitănia Zonală Tulcea a alertat ISU Delta Tulcea și a dispus deplasarea la fața locului pentru asistență a remorcherului Farul al Administrației Fluviale a Dunării de Jos  R.A Galați. Totodată, o echipă operativă  din cadrul Căpităniei s-a deplasat cu șalupa Autorității Navale Române pentru a  coordona intervenția.

Incendiul a fost localizat în bordul tribord, la nivelul cabinelor echipajului de pe puntea principală. Focul a fost lichidat în jurul orei 2.00. La fața locului  a ajuns și o șalupă ambulanță la bordul căreia au fost acordate îngrijiri medicale unui număr de 4 membri ai echipajului care au suferit atacuri de panică și se aflau într-o ușoară stare de hipotermie. Din primele verificări, incediul ar fi izbucnit din cauza unui aparat electric de încălzire lăsat nesupravegheat în cabina bucătarului. Au fost afectate 3 cabine și holul de acces din zona acestora. Nu există urme de poluare, iar navigația în zonă nu a fost afectată. Cercetările în acest caz sunt efectuate de Căpitănia Zonală Tulcea.

Pentru gestionarea situației de urgență, au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, un echipaj al Poliției de Frontieră, un echipaj din cadrul Administrației Fluviale a Dunării de Jos și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Sosiți la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum, la o încăpere a navei.

Aceștia au procedat la localizarea și la lichidarea incendiului folosind mijloacele specifice din dotare. De asemenea, pentru stingerea focului s-a folosit și remorcherul aflat în dotarea AFDJ.

După aproximativ 2 ore, incendiul a fost lichidat. Din fericire, nu au fost persoane surprinse de flăcări iar în urma focului, a ars o încăpere a navei, iar alte 5 au fost afectate, pe o suprafață de aproximativ 150 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric.” – au transmis în această dimineață pompierii tulceni.

Vom reveni!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE