Consiliul JudeţeanŞtirea zilei

Începe modernizarea portului Tulcea: 2 fronturi de lucru de la 1 iulie 2020!

„Atât societățile private, cât și instituțiile ce dețin ambarcațiuni pe #faleză, au fost notificate pentru a le reloca, astfel încât, începând cu 1 iulie, să se poată începe #reabilitarea falezei și a portului Tulcea.”, a anunţat azi, pe pagina sa de socializare preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Notificările de relocare au fost transmise de către Aministraţia Zonei Libere Sulina atât instituţiilor cât şi societăţilor private cu pontoane la cele două capete ale falezei şi anume cele dintre clădirea Vămii şi clădirea Gării, respectiv dintre gardul Tulco şi limita estică a Hotelului Delta.

„Dacă ne referim la zona vestică a falezei, cea dinspre Vamă, ar fi vorba despre pontoanele celor din structurile MAI şi doi agenţi privaţi. Dacă ne referim la zona estică a falezei ar fi vorba despre pontoanele celor de la INCDDD şi Consiliul Judeţean cu subordonatele plus patru sau cinci agenţi privaţi. Şi pentru unii şi pentru alţii sunt alternative de acostare şi prin această relocare nu este afectată activitatea de transport de persoane a Navrom Delta sau Transport Public, poate doar în mică măsură activitatea unor operatori de turism” a declarat Dragoş Ioniţă, directorul Regiei Autonome Aministraţia Zonei Libere din subordinea Consiliului Judeţean Tulcea.

Potrivit aceleiaşi surse, proiectul „Modernizarea portului Tulcea de la Mm 38+1530 la Mm 38+800”, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Tulcea, va trece la faza de organizare de şantier din primele zile ale lunii iulie 2020.

„Constructorul ne-a anunţat că din luna iulie a acestui an va trece la organizarea de şantier pe două fronturi şi anume din cele două capete ale falezei. Prin urmare trebuie să suspendăm contractele cu cei din cele două capete ale falezei şi pe lângă notificarea de relocare le-am transmis şi un acord prin care să suspendăm temporar, la cererea noastră şi cu acceptul lor, contractul. Deja am primit până în prezent mai multe acorduri semnate, iar din discuţiile purtate cu toți am fost asigurat că nu vor fi probleme”, a mai declarat directorul Regiei Autonome Aministraţia Zonei Libere.

De lucrările de mordernizare a portului Tulcea se va ocupa în următorii trei ani asocierea de firme MAX BOEGL ROMÂNIA – COMPLEX DELTA – MAX BÖGL STIFTUNG & Co. KG după un proiect al S.C. CONSITRANS- S.R.L. ce poate fi consultat AICI.

Un alt proiect însă va privi nu doar modernizarea portului Tulcea ci şi a falezei, proiect pentru care, în urma unui concurs de idei, o sicietate de arhitectură locală a fost desemnată câştigâtoare chiar dacă a avut concurenţă puternică din partea unor firme cu experienţă din Bucureşti sau Galaţi.

Detalii despre acest concurs de idei şi despre ce se vrea cu faleza după modernizarea portului Tulcea găsiţi AICI

 

Back to top button