fbpx
Ştirea zilei

Lucrările de cadastru au fost finalizate în „Inima Deltei Dunării”!

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor aflate în proprietatea statului și administrate de ARBDD din „Inima Deltei Dunării”. Este vorba despre comuna Crișan, prima dintre cele 11 unități administrativ-teritoriale (UAT) din Delta Dunării pentru care ANCPI finanțează lucrările de cadastru, conform contractului încheiat cu ARBDD. Fondurile necesare sunt asigurate din veniturile proprii ale ANCPI.
La sediul ARBDD, azi de la ora 11.00, a avut loc predarea acestor documente iar la eveniment au participat reprezentanți ai ANCPI, ARBDD precum și ai Consiliului Județean Tulcea. Potrivit unui comunicat de presă, ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a afișat documentele tehnice ale cadastrului luni, 6 iunie, atât la sediul Primăriei Crișan, cât și pe site-ul www.ancpi.ro.

Cel mai mare contract de finanțare încheiat de ANCPI cu o instituție publică

Cele 333 de imobile din comuna Crișan, administrate de ARBDD, au suprafața totală de 28.734,90 de hectare. Noile cărți funciare vor fi eliberate la începutul lunii august, după expirarea perioadei în care pot fi depuse contestații cu privire la rezultatul lucrărilor.
Contractul dintre ANCPI și ARBDD prevede deschiderea cărților funciare pentru o suprafață de aproximativ 189.000 de hectare din 11 UAT-uri din județul Tulcea. Crișan este prima comună în care lucrările de cadastru au fost finalizate. Și în celelalte zece comune lucrările se vor încheia luna aceasta. Vorbim despre cel mai mare contract de finanțare încheiat de ANCPI cu o instituție publică. Acest lucru a fost posibil ca urmare a Legii nr.185/2018, care prevede finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor din domeniul public și privat al statului din veniturile proprii ale ANCPI”, a precizat, Rákosi-Seiwarth Ildikó, președinte – director general al ANCPI.
ANCPI a încheiat un contract de finanțare pentru înregistrarea în evidențele de cadastru și carte funciară a imobilelor administrate de ARBDD. Contractul, în valoare de circa 30 de milioane de lei, prevede realizarea lucrărilor de cadastru în 116 sectoare cadastrale din 11 comune din județul Tulcea: C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina și Valea Nucarilor.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE