fbpx
Ştirea zilei

Prefectul Marcel Ivanov: De Paşte vom fi vizibili în spaţiul public cu 250 de angajaţi MAI

Premierul Florin Cîțu și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au chemat azi la o videoconferință prefecții din țară pentru a afla cum se mobilizează fiecare judeţ pentru Paște și 1 Mai. La videoconferinţă au fost invitaţi şi reprezentanţi ai mass media din fiecare judeţ pentru a transmite informaţii utile celor care vor să fie corect informaţi cu privire la ce este permis şi ce nu în noaptea de Înviere.

Am discutat astăzi foarte aplicat cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și cu prefecții despre gestionarea situației pandemice și accelerarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.
Suntem pe o pantă descrescătoare a valului trei, însă trebuie să fim în continuare vigilenți și să consolidăm această situație. Mulțumesc structurilor MAI și prefecților pentru modul în care au vegheat la respectarea măsurilor de protecție sanitară și fac apel să rămână la fel de implicați. Urmează Sărbătorile Pascale și zilele de 1 și 2 mai, o minivacanță pentru români, este important pentru sănătatea noastră să respectăm măsurile de protecție: mască sanitară, distanțare socială, dezinfectant.
De asemenea, după discuția de ieri cu primarii de municipii, comune, orașe, cu președinții de consilii județene, astăzi am solicitat prefecți să lucreze împreună cu aleșii locali și cu Direcțiile de Sănătate Publică pentru accelerarea campaniei de vaccinare. Avem dozele necesare, iar deschiderea centrelor drive-through, a centrelor mobile, dar și organizarea de evenimente dedicate vaccinării sunt soluții pentru a oferi cât mai multor oameni acces la imunizarea împotriva COVID-19.
De noi toți depinde să revenim cât mai repede la o viață normală care să ne permită să fim împreună cu cei dragi, să mergem la teatru, concert, restaurant sau în concediu, iar vaccinarea este soluția spre această cale.„, a transmis de la Palatul Victoria premierul României, Florin Cîțu.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat în timpul videoconferinşei că aproape 14.000 de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea şi liniştea publică pentru peste 12.300 de lăcaşuri de cult unde vor fi manifestări religioase de Paşte.
Perioada pe care o traversăm va rămâne plină de provocări, de aceea vă cer mobilizare maximă pentru a gestiona cu succes misiunile care vă sunt încredinţate. Este important să colaboraţi cu autorităţile locale, cu reprezentanţii cultelor religioase, astfel încât să existe o coordonare eficientă şi susţinută pe parcursul acestei săptămâni şi să preîntâmpinăm situaţii critice. Începând de luni, 26 aprilie, la nivelul structurilor teritoriale sunt în derulare acţiuni de instruire a reprezentanţilor Bisericii, precum şi a operatorilor economici cu privire la prevederile cadrului normativ incident în vederea prevenirii şi limitării răspândirii COVID-19, a precizat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a menţionat şi care sunt efectivele care vor acţiune la manifestările religioase de Paşte.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi stingere a incendiilor vor fi asigurate de către 13.922 de efective ale MAI pentru 12.352 lăcaşe de cult unde sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase la care se estimează că vor participa peste 1,7 milioane de persoane. O foarte bună mobilizare este crucială pentru a depăşi cu bine această perioadă solicitantă. Aşteptările din partea cetăţenilor sunt foarte mari, presiunea căreia trebuie să îi faceţi faţă în context pandemic pe care îl traversăm este în continuare foarte mare. De aceea, vă solicit să trataţi cu profesionalism şi responsabilitate fiecare acţiune operativă. Prezenţa efectivelor MAI pe teren are în principal o componenteă preventivă, de a asigura protecţia cetăţenilor şi un climat de linişte şi ordine publică”, a completat Lucian Bode.

În cadrul intervenţiei sale, prefectul judeţului Tulcea, Marcel Ivanov, a arătat cum se mobilizează structurile MAI pentru Paște și 1 Mai: „În ziua de Paşte avem 250 de lucrători MAI implicaţi în activităţile de asigurare a climatului de ordine, mă refer la Poliţie, jandarmi, ISU şi Poliţie de Frontieră, vom asigura măsurile de ordine la un număr de 126 locașuri de cult şi vom fi vizibili în spațiul public. Colaborăm cu primăriile și cultele religioase în acţiuni de prevenire şi combatere a răspândirii virusului în perioada următoare pe timpul sărbătorilor și după acestea. Cât despre vaccinare avem 10 centre de vaccinare cu 19 fluxuri și echipe mobile pentru localitățile izolate din Delta Dunării.”

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button