fbpx
Ştirea zilei

Constructor tulcean amendat pentru angajați fără contracte!

Luna trecută, Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea a desfășurat un număr de 148 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat 19 amenzi în valoare de 117.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 148 avertismente și au fost dispuse 199 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 83 controale, în urma cărora s-au aplicat 55 avertismente şi 12 amenzi în cuantum de 75.000 lei, din care 40.000 reprezinta amenda aplicată unui angajator care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţii, unde au fost depistate două persoane prestand activitate fara a avea încheiate contracte individuale de muncă conform art. 260 alin. 1 lit. e din Codul Muncii. Cele două persoane fizice ce desfăşurau activitate fără contracte individuale de muncă au fost sancţionate cu avertisment. Au fost dispuse 100 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 59 controale, aplicându-se 92 avertismente şi 7 amenzi în cuantum de 42.000 de lei. Au fost dispuse 99 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button