Ştirea zilei

Campanie a Comunității ,,Mămici tulcene”: Sânge pentru viață!

O acțiune demarată de Laura Ghioc- Blood Fluencer (inițiator campanii donare de sânge) în comunitatea Mămici Tulcene. Actiunea Sânge pentru Viață s-a bucurat de un răspuns foarte bun între mămici, dar și … tătici.


„Din 23 de mămici și tătici dornici să doneze au putut dona 16, urmând ca celelate 7 mămici să doneze după finalizarea unor mici tratamente. S-au donat aproape 8 litri de sânge extrem de prețioși, care vor veni în ajutorul a 35 de pacienți. După ce vor dona și celelalte 7 mămici, vom avea 10 litri de sânge pentru 50 de pacienți.Le multumesc din suflet acestor mămici incredibile, dar și tăticilor eroi prezenți, pentru acest gest extraordinar. Ei astăzi au dăruit sângele, care va salva viețile multor suferinzi. Deja am aflat că un bunic, a cărui viață depindea efectiv de sânge, va fi printre primii beneficiari. Au fost donatori de toate grupele sanguine. În context pandemic, acest sânge chiar capătă străluciri de aur.

Intenționăm să punem bazele unui grup de donatori frecvenți de sânge în plină pandemie – lunar câte un grup urmând a fi organizat în acest sens. Marea bucurie de azi a fost accentuată de faptul că am avut o primă mami eroină (fostă pacientă covid) care a donat plasmă convalescentă, acea plasmă care efectiv salvează pacienții covid din secțiile de ATI. Am avut surpriza de a primi azi cadouri pentru donatori. Tricouri minunate din partea Famous Gifts, punguțe cadou din partea Avon Tulcea și baloane din partea PFA David Andreea Cristina. Le multumesc din suflet acestor sponsori, care au dorit să ii bucure pe cei ce vor salva atâția pacienți, cu sângele donat.

Mai mult, eroii de azi au donat și din tichetele de masă primite. 37 de tichete de masă au fost astfel dăruite cu multă bucurie parintelui Sorin, pentru Cantina Socială Sf. Nicolae, arondată Catedralei, cantină unde iau zilnic masa atâția copii și bătrâni. A fost extraordinară colaborarea cu doamnele de la Centrul de Transfuzii, doamna director Gina Onofrei asigurându-ne toate condițiile pentru o acțiune reușită. Doamna doctor, doamnele de la recoltare sânge, au fost minunate. Astăzi, acești oameni magnifici au luminat și încălzit o zi de noiembrie cu bunătatea și dăruirea lor. Ei au salvat zeci de pacienți și au hrănit zeci de sărmani. Mă plec cu respect în fața lor”, ne-a transmis Laura Ghioc.
În pandemie, donarea de sânge a scăzut dramatic până aproape de 50%, nevoia de sânge fiind critică în foarte multe spitale.

Back to top button