Tulcea

Informații despre înscrierea copiilor la clasa pregătitoare

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Educaţiei şi Cercetării nr. 4244/2020 s-a reluat înscrierea în clasa pregătitoare şi continuă, în prima etapă, până la data de 7 iulie 2020 și în etapa a doua, în perioada 22 – 28 iulie 2020.
Înscrierea se poate realiza în două moduri:
-direct la unitatea de învăţământ, în baza unei programări telefonice, pentru evitarea aglomerației;
-prin completarea cererii-tip de înscriere online, transmiterea prin e-mail, prin poștă, de către părinţi/ tutori legali instituiţi/ reprezentanţi legali.
În situația completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poștă, părintele/ tutorele legal instituit/ reprezentantul legal va transmite unității de învățământ declarație-tip pe propria răspundere, cu privire la veridicitatea informaţiilor introduse în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare pentru copiii născuți în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020.
Pentru orice informaţii referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare, I.S.J. Tulcea a pus la dispozitia celor interesați, gratuit, numărul telverde, 0800816240.
Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor realizată până în prezent de către specialiştii din cadrul C.J.R.A.E. Tulcea rămâne valabilă, iar înscrierea la şcoală se va realiza în baza acesteia.
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (C.J.R.A.E.) continuă evaluarea dezvoltării copiilor în următoarele situații:
– copii care nu au frecventat grădinița;
– copii care s-au întors din străinătate;
Programările pentru evaluarea nivelului de dezvoltare a copiilor se fac zilnic la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Tulcea, în perioada 26 mai-30 iunie 2020, între orele 8:30 – 16:30, la numerele de telefon 0240 511300 și/sau 0746 044 009.
Evaluarea va avea loc, conform programării, în intervalul orar 10:00 -18:00, la sediul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 4 Tulcea din strada Sălciilor nr. 4 A.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv şi au frecventat grădiniţa, pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător, în baza recomandării eliberate de grădiniţa pe care au frecventat-o.

Comunicat ISJ Tulcea
INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL,
Viorica PAVEL

INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL ADJUNCT,
Mioara RANCIU

Back to top button