fbpx
Tulcea

Inițiativa legislativă „Lege privind Codul Electoral al României“, un demers sortit eșecului

În Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților deputații au dezbătut, în vederea emiterii unui aviz, inițiativa legislativă „Lege privind Codul Electoral al României“, inițiată de mai mulți parlamentari de la USR.
Personal, consider că o dezbatere privind realizarea unui nou Cod Electoral trebuie să cuprindă discuții și cu formațiunile parlamentare care dețin o majoritate în Cameră și în Senat, altfel demersul va fi sortit eșecului. La momentul în care noi am creionat proiectele legislative în cadrul fostei coaliții PNL-USR-UDMR, nu am întrunit nici măcar atunci consensul privind schimbarea legilor electorale, iar noi și foștii parteneri de la USR a rămas să găsim o majoritate care să susțină anumite modificări pe care UDMR nu le-a agreat. În contextul de astăzi, am mari îndoieli că atât UDMR, cât și PSD și-au schimbat punctele de vedere care converg spre păstrarea actualului statu quo.
Așadar, în ciuda avizului pozitiv pe care noi l-am dat azi, în calitate de Comisie sesizată, nu cred că inițiativa legislativă depusă de colegii de la USR va avea sorți de izbândă în cadrul dezbaterilor și votului Parlamentului în actuala sa componență și ținând cont și de pozițiile exprimate anterior foarte clar de celelalte partide, cu precădere de UDMR, care nu va accepta în nici o formulă, de exemplu, revenirea la două tururi de scrutin în alegerile locale.” – a declarat zilele trecute deputatul PNL Tulcea, George Șișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button