Iresponsabile în libertate: Carantinată cu forța!

Prin buletine de presă naţionale şi comunicate de presă locale, Instituţia Prefectului Judeţ Tulcea aduce la cunoştinţa publicului zi de zi situaţia evoluţiei apariţiei cazurilor de COVID-19 precum şi date statistice de interes judeţean. Ultimul comunicat de presă local arată cât de iresponsabili sunt unii dintre cei aflaţi în autoizolare. Cu siguranţă nu au fost sancţionaţi toţi cei care nu au respectat măsurile de autoizolare, dar e important de ştiut că o parte dintre ei au fost prinşi şi sancţionaţi de poliţişti şi jandarmi. Măsurile împotriva lor vor fi mai dure, respectiv izolarea în centrele de carantină, se arată într-un comunicat oficial al Insttuţiei Prefectului Judeţ Tulcea publicat ca atare în continuare:

,,În cursul zilei de astăzi, 22 martie a.c., o patrulă I.P.J. Tulcea a surprins în oraș o persoană de sex feminin, în vârstă de 39 de ani care nu respecta termenii autoizolării. În conformitate cu cele prevăzute în art.7 din Ordonanța Militară nr.2/2020, persoana respectivă a fost condusă spre un centru de carantinare, unde va fi supusă carantinei pentru 14 zile. Facem apel către toate persoanele aflate în izolare să respecte condițiile impuse, nerespectarea măsurilor de primă urgență prevăzute în Ordonanță atrăgând răspunderea civilă, contravențională sau penală în conformitate cu prevederile articolului 29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999″.

Comunicat oficial ora 15.00

„În cursul zilei de azi, 22.03.2020, în cadrul Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, activat din ordinul prefectului judeţului Tulcea, s-au prelucrat în cadrul unei prime şedinţe (cu precizarea că vor mai avea loc şi altele pe parcursul zilei) prevederile Ordonanţei Militare nr. 2 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 şi s-au făcut verificări ale bazei de date cu persoanele aflate în atoizolare ocazie cu care vă putem confirma oficial faptul că:

-la nivelul județului Tulcea, la data de 22.03.2020, sunt înregistrate 1661 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, în creştere față de ziua precedentă. Până azi, 22 martie 2020 au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 284 de persoane. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 28 persoane. Până azi, 22 martie 2020 a ieşit din perioada de carantină o persoană.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, până în prezent s-au efectuat în total 2322 controale din care 736 în data de 21 martie 2020.

În urma efectuării acestor controale a reieșit faptul că nu toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 21.03.2020. Până în prezent reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 15 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 27.100 lei.

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Ca urmare a faptului că în spaţiul public au apărut informaţii false cu privire la aplicarea Ordonanţei Militare nr. 2 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 vrem să asigurăm populaţia judeţului Tulcea că nu au fost instituite niciun fel de restricţii de circulaţie spre şi dinspre unele localizăţi din judeţul Tulcea şi nici nu a fost luată vreo măsură de închidere a magazinelor alimentare.

Facem apel la calm și informare doar din surse oficiale: comunicatele Instituției Prefectului Județ Tulcea sau ale Grupului de Comunicare Strategică constituit la nivel național.”, se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului Judeţ Tulcea.

Back to top button