fbpx
Ştirea zilei

Ziua Grecenilor de Pretutindeni cu maraton şi muzică folk

- primarul din comuna Greci se aşteaptă la peste 1000 de participanţi

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestării cultural-artistice Ziua Grecenilor de Pretutindeni pentru a avea grijă ca toți participanții să fie în siguranță.

Asta înseamnă azi începând cu ora 18:00,   jandarmii vor fi prezenți în zona ,,La Crucele” de pe raza comunei Greci, unde se va desfășura un spectacol cultural artistic de muzică  Folk şi unde toţi cei prezenţi, de la cei care vor urca pe scenă şi până la cei care vor privi şi asculta în calitate de spectatori, au dovadă că sunt vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi RT PCR. Nu de alta, dar fiind un eveniment dedicat în principal „diasporezilor” (chiar aşa s-a numit prima ediţie, Ziua Grecenilor din Diaspora – n.n.), ar fi păcat să se răspândească varianta Delta a Covid-19. Mai ales că potrivit primarului Nicolaie Mocanu, la acest eveniment organizat de Primaria Greci, se aşteaptă peste 1000 de invitaţi, majoritatea persoane originare din comună dar plecaţi în străinătate.

 

Având în vedere faptul că locul de desfășurare al manifestării cuprinde o zonă împădurită din Parcul Munții Măcinului, recomandăm persoanelor care vor participa la acest eveniment să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc sau care nu sunt marcate corespunzător. Pentru ca manifestarea să se desfășoare în siguranță și pentru a preveni evenimente care ar putea duce la tulburarea ordinii și siguranței publice, Jandarmeria Tulcea recomandă participanților:

  • să respecte regulile stabilite de organizatori și cele impuse în actualul context pandemic
  • să nu participe în stare de ebrietate și să nu consume băuturi alcoolice
  • să nu se implice în conflicte
  • să supravegheze cu atenție copiii
  • să fie atenți la bunurile personale

Vă reamintim că puteți sesiza orice incident sau problemă jandarmilor aflați în teren sau prin apel la Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.”, spun jandarmii în comunicatul lor de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button