Ştirea zilei

Jandarmii tulceni, mesagerii lui Moş Crăciun!

Ce poate fi mai frumos în prag de sărbători decât emoţia şi împlinirea pe care o simţi atunci când devii o parte din bucuria celorlalţi?

Crăciunul înseamnă sentimentul plăcut că vin sărbătorile, recunoştinţă, voie bună, cadouri şi cel mai de preţ, ne aminteşte de familie, însă sunt situaţii în care, oamenii nu se mai pot bucura pe deplin de Sărbătoarea Naşterii Domnului, fie că au rămas singuri, fără apropierea celor dragi, fie pentru că nu pot oferi cadouri, nu pot împodobi un brad sau nu au ce pune pe masa de Crăciun.

Astăzi, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au fost mesagerii lui Moş Crăciun. Ei au pus mână de la mână şi au desfăşurat o campanie umanitară cu titlul ,,Hai să-l ajutăm pe Moş Crăciun” cu scopul de a veni în sprijinul celor care, în prag de sărbători, au nevoie de solidaritatea celor din jur pentru a putea zâmbi.

Oamenii care îmbracă ţinuta bleu-jandarm s-au deplasat în comunele Topolog şi Valea Nucarilor la o familie cu cinci copii greu încercată de soartă şi la două femei, văduve, rămase singure, fără sprijin şi pentru care viaţa a fost presărată cu mai multă suferinţă decât bucurii. Aceştia au fost identificaţi în urma informaţiilor furnizate de către preotul Adrian Bărbat din comuna Topolog, judeţul Tulcea.

Jandarmii au dăruit jucării, hăinuţe, fructe, dulciuri, alimente pentru masa de Crăciun, obiecte de uz casnic, dar şi un brad pe care cei mici îl vor împodobi împreună în Ajunul Crăciunului.

Dar Crăciunul nu este doar despre emoţia gestului de a dărui, ci şi despre bucuria de a primi, iar bucuria copiilor şi a celor care ne-au primit azi în casele lor, a reprezentat pentru jandarmii tulceni cea mai mare răsplată.

Acţiunea de astăzi demonstrează faptul că, prin solidaritate, putem să aducem speranţă şi bucurie oamenilor de lângă noi, care, în momentele dificile ale vieţii au nevoie de cei din jur.

Back to top button