fbpx
Ştirea zilei

Trei proxeneți și traficanți de minore arestați la propunerea DIICOT Tulcea

Joia trecută, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism. În cursul zilei de vineri, doi bărbați și o femeie au și fost arestați după ce au fost prezentați judecătorilor de la Tribunalul Tulcea.

Potrivit comunicatului DIICOT, în cauză, s-a reținut că, în cursul lunii iulie 2018, patru inculpați au constituit pe raza  municipiului Tulcea un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.
Astfel, doi dintre membrii grupului infracțional organizat au recrutat prin inducere în eroare (metoda loverboy), în vederea exploatării sexuale, două persoane vătămate minore (cu vârste de 14 și 15 ani), pe care, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, le-au obligat să se prostitueze. Persoanele vătămate au fost adăpostite de membrii grupului în municipiul Tulcea, aceștia ocupându-se de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți. Sumele de bani obținute din practicarea prostituției de către persoanele vătămate minore au fost însușite de inculpați. La sfârșitul lunii iunie 2019, una dintre persoanele vătămate minore a născut, fiind preluată de D.G.A.S.P.C. Tulcea.
În perioada de activitate a grupului infracțional organizat (2018-2023), membrii acestuia au transportat în străinătate (Austria, Germania și Anglia) mai multe persoane de sex feminin, în vederea practicării prostituției. Banii obținuți în această modalitate în străinătate, au fost colectați și transportați fizic în țară sau au fost transferați prin intermediul societăților de transfer rapid.

Mii de euro, bijuterii și un autoturism de lux la perchezițiile domiciliare
În urma celor 4 percheziții domiciliare efectuate în cauză au fost identificate și ridicate sumele de 7480 euro și 6800 de lei, bijuterii, documentele de identitate aparținând persoanelor vătămate, înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei, 15 telefoane mobile, o unitate de memorie și un autoturism de lux.
La data 07.04.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile față de cei trei inculpați. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat a fost propusă arestarea preventivă în lipsă.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Tulcea și B.C.C.O. Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button