Ştirea zilei

Efectele caniculei: Șase autobuze defecte la Transport Public și curse neefectuate

”Astăzi, 28.07.2022 sunt 6 maşini defecte ! Din lipsa maşinilor de rezervă, nu s-au efectuat 3 curse pe traseul 1 cu plecări din staţiile Navaliştilor la orele 5:40 ; 06:30 ; 07:20 şi Neptun la orele 06:05 ; 06:55 ; 07:45.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere!” este mesajul transmis de la primele ore ale dimineții pe pagina de socializare a Societății Transport Public SĂ.

Lucrurile nu au stat chiar atât de grav cum au fost ele prezentate, dar un lucru e sigur: parcul auto STP are nevoie ca de aer de o primenire.

Nu sunt 6 autobuze lipsă în reţea, așa cum a fost greșit transmis mesajul în spațiul public. Este 1 autobuz lipsă, care ar fi trebuit să facă 3 curse (tur retur) între Navaliştilor şi Neptun, semicursele fiind de 25 minute, respectiv 50 min tur retur. Adică 5.40 plecare din Navaliştilor spre Neptun, 6.05 plecare din Neptun spre Navaliştilor, 6.30 plecare din Navaliştilor către Neptun și așa mai departe. Între orele 6.00 şi 8.00 este perioada de vârf, când în reţea se utilizează numărul maxim de autobuze, adică 23. Pe traseul 1, unde a apărut problema, mai există şi alte autobuze, astfel încât călătorii au fost preluaţi de următoarele autobuzele. Noi avem acum un parc cu 28 autobuze funcţionale, din care 23 ar trebui să fie în reţea la orele de vârf, iar minim 5 să fie rezerve. De obicei la cele care sunt în rezervă se fac unele mici intervenții, lucrări de întreținere iar dacă unul din cele 23 are probleme pe traseu avem o situație ca cea de azi. Chiar dacă au fost acele curse neefectuate ce pot să subliniez este faptul că de la începutul anului avem, chiar și în aceste condiții, peste 99% dintre curse efectuate, ceea ce pentru o societate de transport public este foarte bine. Cu ajutorul primăriei sper însă ca până la sfârșitul anului să găsim resursele necesare pentru a suplimenta numărul mașinilor cu încă trei unități, mai mult decât necesare pentru iarna ce va urma” a declarat Aurelian Udrea, director în cadrul Societății Transport Public.

Back to top button