fbpx
Ştirea zilei

Incendiu la o casă de vacanță din Jurilovca cu opt turiști

- din fericire toți turiștii s-au autoevacuat la timp

În această noapte, la ora  04.38 ISU Delta Tulcea a fost alertat prin 112 de producerea unui incendiu la o casă cu regim de închiriere în comuna Jurilovca.

Detașamentul de Pompieri Tulcea si Stația de Pompieri Babadag au răspuns solicitării cu 3 autospeciale de lucru cu apa și spuma, o autospeciala de lucru la înălțimi, o autospeciala pentru descarcerare și doua echipaje SMURD. La fata locului au sosit in sprijin 3 echipaje SAJ și echipaje din cadrul IPJ. Primul echipaj sosit la fata locului a aparținut SVSU Jurilovca sub coordonarea primarului din Jurilovca, Eugen Ion.

În casa de vacanța se aflau 8 persoane care au fost surprinse de incendiu dar care au reusit sa se autoevalueze. În urma evaluării medicale s-a luat decizia transportării unui nr. de 5 persoane la spital,o persoana a fost asistata medical la fata locului,refuzând in final transportul la o unitate spitalicească iar doua nu au avut nevoie de asistenta medicală.

,,Nu s-a activat Planul roșu de intervenție deoarece informațiile transmise de la locul producerii incendiului precizau faptul ca toate persoanele din interiorul locuinței s-au autoevaluare dar forțele și mijloacele deplasate au fost dimensionate in consecință.” a declarat Daniel Petrov, comandantul ISU Delta Tulcea.

Casa respectiva avea 3 corpuri lipite între ele. Au ars pavilionul central și o bucătărie de vara. Al treilea corp a fost salvat.

,,Cauza probabilă de intervenție a fost scurtcircuit electric.Din cele 5 persoane transportate la spital, 4 erau adulți care prezentau arsuri pe diferite suprafețe ale corpului și un copil care avea un atac de panică.” a mai declarat comandantul ISU Delta Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button