fbpx
Ştirea zilei

Jandarmii tulceni și-au întărit rândurile cu un câine de serviciu

Un nou câine de serviciu, din rasa Presa Canario, este în dotarea Jandarmeriei Tulcea.

Nero, în vârstă de 7 luni, este un câine din rasa Presa Canario, având greutatea de 48 de kg și care, în perioada următoare, va urma o etapă de acomodare cu conductorul său, intrând apoi în etapa de dresaj pe specialitatea patrulare/intervenție.

Pentru participarea cu succes la cursurile de pregătire, în vederea executării în condiții foarte bune a misiunilor ce îi vor reveni în viitor, Nero se antrenează în prezent cu conductorul său.

 

Presa Canario este o rasă de câini cunoscută şi sub mai multe denumiri, precum Perro de Presa Canario, Dogul de Canario, Dogo Canario, Cainele de Canare, Canary Mastiff sau Presa. Provine din Insulele Canare ca rezultat între câinii de cireadă din insulele Tenerife, Gran Canaria şi Mastiffi. La începutul apariţiei acestei rase erau folosiţi pentru pază, apoi pentru mânarea turmelor de vite.
Este o rasă de câini mari, robuşti, sunt foarte impozanţi şi impunători. Au corpul lung şi scund, dar masiv, capul masiv, ridat. Se găsesc sub diverse culori, au blana scurtă şi poate fi de culoarea cafelei, cenuşie sau tigrată.
Presa Canario are media de vârstă 12-15 ani, este un animal ce are ca greutate minim 50–60 kg, temperament agresiv, atent, iubitor şi protectiv cu familia, este greu de dresat, se aplică un dresaj ferm.
Are un comportament dominant încă de când sunt pui, sunt foarte ambiţioşi şi încăpăţânaţi, de aceea sunt foarte greu de dresat şi au nevoie de socializare timpurie pentru a putea fi echilibraţi. Pentru un minim de dresaj, au nevoie de modelul bazat pe supunere şi ascultare.

Sunt câini foarte agresivi, cu un caracter arţăgos, puternic fiind în schimb, un animal echilibrat şi atent, îşi iubeşte foarte mult familia şi stăpânul şi este foarte precaut cu străinii, are un comportament foarte suspicios cu aceştia.
Sunt animale de companie bune, folosite pentru paza locuinţelor şi a curţilor, care rezistă la condiţii dificile de viaţă şi rezistă la intemperii.
De-a lungul timpului, câinii de serviciu si-au demonstrat eficiența în executarea cu succes a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button