fbpx
Ştirea zilei

Ziua Dobrogei cu Baladele Deltei la Teatrul Jean Bart

De peste 20 de ani, începând cu 1998, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea sărbătorește Ziua Dobrogei printr-un inedit spectacol folcloric.
Chiar dacă anul acesta este unul deosebit, dat de contextul pandemic, cu măsurile de siguranță necesare și cu respectarea normelor în vigoare am reușit să oferim publicului tulcean momente frumoase.
Evenimentele dedicate Dobrogei au debutat cu festivitatea de premiere a cele de-a doua ediții a concursului online-„14 NOIEMBRIE – ZIUA DOBROGEI”, unde Viceprimarul Municipiului Tulcea, Dragoș Simion a înmânat premiile câștigătorilor, urmând apoi un deosebit spectacol organizat de Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.
Cu respectarea normelor în vigoare, timp de mai bine de două ore sala de spectacole a Teatrului „Jean Bart” a răsunat de cântec, joc și voie bună.


Spectacolul a debutat cu o proiecție în care s-au redat materialele trimise de concurenți pentru concursul dedicat Dobrogei.
Programul spectacolului a fost unul vast și diversificat. Suitele de jocuri populare dobrogene, prezentate de dansatorii Baladelor, au alternat cu cele oltenești și cu un veritabil recital al soliștilor instrumentiști Sava Alexandru, Croitoru Răzvan și Vlădeanu Dragoș (un trio la vioară), Chiriță Ștefan și Ion Marin (un duet la clarinet) și un solo la nai al instrumentistului Marius Iordan precum și al soliștilor vocali ai ansamblului: Georgeta Nichifor, Costel Atanasof, Laura Mocăniță și Laura Feraru, acompaniați de orchestra condusă de Aurelian Croitoru.
Finalul evenimentului a fost marcat de un moment deosebit al îndrăgitului interpret de muzică populară, Constantin Enceanu .

În cadrul evenimentului s-a ținut un moment de reculegere în memoria cunoscutului interpret Petrică Mîțu Stoian.

„Ne bucurăm ca am reușit să organizăm acest eveniment deoarece publicului tulcean îi lipsesc frumoasele spectacole dinaintea pandemiei ”, a precizat Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE