Ştirea zilei

Jandarmii tulceni vor asigura buna desfășurare a tuturor activităților la care vor lua parte cetățenii în acest weekend

Comunicat IJJ Tulcea

În acest sfârșit de săptămână, în județul Tulcea, se vor desfășura mai multe manifestări cultural-artistice și sportive unde jandarmii tulceni vor avea în atenție siguranța  cetățenilor care vor fi prezenți.

Astăzi, începând cu ora 17.00, se va desfășura manifestarea cultural-artistică Ziua Satului Rândunica, unde jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică, astfel încât toți participanții să se bucure în siguranță de spectacolele artistice.

Mâine, la ora 14.00, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului Sărbătoarea Borșului de pește din Delta Dunării, ediția a III-a – Crișan. Valorificarea tradițiilor gastronomice și culturale ale Deltei Dunării va continua și sâmbătă, iar jandarmii vor fi alături de cetățeni în ambele zile ale manifestării cu scopul de a preveni și a descuraja persoanele predispuse la comiterea de fapte antisociale.

De asemenea, mâine și sâmbătă, se continuă activitățile din cadrul Festivalului Ivan Patzaichin, iar seara, începând cu ora 20.30, vor fi susținute concerte pe o scenă amenajată în zona Gară Tulcea, unde participanților li se recomandă să respecte indicațiile forțelor de ordine și să solicite sprijinul jandarmilor aflați în dispozitiv în caz de nevoie sau în situația în care sunt martorii unor fapte antisociale.

Sâmbătă, în municipiul Tulcea se va da startul manifestării sportive, Delta Triathlon 2022. Competiţia constă în trei probe olimpice după cum urmează:  înot, ciclism, alergare și va fi supravegheată de jandarmi pentru ca toate probele să se desfășoare în condiții normale și de siguranță.

 Duminică, între orele 09.00-12.00, va avea loc competiția sportivă Semimaraton Porțile Deltei, ediția a VII-a, unde jandarmii vor asigura măsurile de ordine pentru buna desfăşurare a manifestării sportive pe traseul de concurs.

Jandarmeria Tulcea recomandă tuturor cetățenilor să manifeste răbdare și să respecte indicațiile forțelor de ordine cu privire la restricțiile de circulație impuse de organizarea celor două manifestări sportive.

Reamintim că este interzisă participarea la astfel de evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.

Comunicat IJJ Tulcea

Back to top button