Ştirea zilei

Operaţiunea „Alcohol & Drugs” a adus la buget amenzi de peste 350.000 de lei!

- șapte cazuri de șoferi cu alcool la ...bord

În perioada 16-20 iunie a.c., poliţiştii tulceni au desfăşurat acţiunea „Alcohol & Drugs”, inclusă în operaţiunea „Alcohol & Drugs” a ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive.

Poliţişti rutieri şi polițiștii din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică au desfăşurat acţiuni pe raza județului Tulcea, în cadrul cărora au fost testaţi 849 de conducători de autovehicule.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate peste 650 de contravenții și 9 infracțiuni.

Din numărul total de contravenții și infracțiuni, 15 contravenții au fost aplicate pentru alcool, iar 8 infracțiuni au fost constatate la regimul rutier, respectiv 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și o infracțiune de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate sancțiuni contravenționale de aproximativ 352.500 de lei.

Menționăm faptul că astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare și facem apel către cetățeni, atât conducători auto, conducători de vehicule cât și pietoni, să respecte normele legale în vigoare.

Back to top button