Alte sporturi

Karate Kyokushin: Două medalii de argint pentru Tulcea şi România la Campionatul Mondial

Marţi 05 iulie 2022 a avut loc în Varna, Bulgaria – Campionatul Mondial de cadeţi şi juniori al KWU, la eveniment s-au înscris peste 350 de sportivi din 22 de ţări.

Lotul Federaţiei Romană de Karate Kyokushin care a reprezentat România la această puternică competiţie a fost condus de Pănuţa Nicolaie – antrenorul lotului naţional, care a avut în lot trei sportivi în competiţie şi anume Florea Sabin – under 21, categoria – 75 kg, Uncu Vlad Constantin – under 18, categoria + 75 kg , Gheorghiţă Irina -under 16, categoria – 45 kg, alături de Robert Ruse care nu a putut participa din cauza unei grave accidentari, Pănuţa Albert şi Covrig Delia care nu au îndeplinit condiţiile de vârstă!!
După 4 meciuri foarte disputate împotriva unor sportivi din Turcia, Bulgaria, Kazahstan câştigate înainte de limita cu ippon,

Uncu Vlad a reuşit frumoasă performanta să se claseze pe locul 2, medalie de argint , în finală a fost învins prin decizie de un sportiv din Kazahstan!!
Irina Gheorghiţă este nouă în lotul naţional, după rezultate deosebite la nivel naţional, este la prima participare de acest nivel dar a reuşit să facă două meciuri foarte frumoase împotriva unei sportive din Bulgaria pe care a învins-o cu ippon, iar în finală a pierdut printr-o decizie incorectă împotriva unei sportive din Kazahstan, obţinând locul 2 şi medalie de argint.

Sportivul Florea Sabin a fost învins în turul 2 preliminar. În urma acestor rezultate cu două medalii de argint, România s-a clasat pe locul 9 din cele 22 de ţări participante.
Trebuie subliniat faptul că cei doi sportivi Irina şi Vlad care fac parte din lotul naţional sunt sportivi legitimaţi la Nippon Budo Sport Tulcea , amândoi sportivi sunt campioni la categoria de vârstă şi greutate în Federaţia Romană de Karate Kyokushin!!

A fost o competiţie extrem de puternică de un nivel tehnic foarte ridicat cu mulţi sportivi bine pregătiţi, Vlad este pentru a doua oară la o participare de acest nivel, ambii sportivi s-au comportat cu determinare şi atitudine, rezultatele au venit în urma pregătirii de zi cu zi, ei fac 2 antrenamente specifice pe zi care conţin pregătire fizică, forţa, tehnică.
În lotul naţional avem 9 sportivi de la clubul nostru, următorul obiectiv este obţinerea de rezultate cât mai bune la Campionatul European din Spania în luna octombrie. Până atunci mai avem 3 luni de pregătire, tabere, stagii, sparringuri şi poate mai luptăm.
Doresc să îi felicit pe cei trei sportivi pentru participare iar pe Irina şi Vlad pentru rezultatele obţinute pentru determinare dar mai ales pentru sacrificiile care le fac zi de zi.
Pe această cale doresc să mulţumesc părinţiilor acestor copii minunaţi pentru că sunt alături din toate punctele de vedere, mulţumesc lui Shihan Gruia Docan, preşedintele FRKK pentru încrederea acordată şi tot suportul,mulţumim mass – mediei tulcene care ne promovează permanent , mulţumesc tuturor prietenilor, sponsorilor , şi suporterilor clubului nostru este foarte important să simţi aşa de mulţi oameni că îţi sunt alături şi te ajuta chiar şi cu o încurajare, apreciere, o vorbă bună dacă nu se poate altfel.” a declarat antrenorul lotului naţional, Nicolaie Pănuţă.

Back to top button