fbpx
Tulcea

La mulți ani acestei țări minunate, care ne unește întru toate!

-mesajul deputatului Silviu Feodor, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România

Momentul Marii Uniri de la 1918 reprezintă pagina sublimă a istoriei acestui popor, lecția care ne învață suprema demnitate, responsabilitate și dăruire întru armonioasa conviețuire a tuturor etniilor din provinciile istorice românești.

Iată, se împlinesc 104 ani de când această țară adună într-o singură bătaie de inimă, într-un cuget și o simțire năzuința tuturor locuitorilor, în cadrul aceluiași teritoriu – România!

La ceas aniversar, se cuvine să onorăm această faptă istorică a unui întreg popor, eveniment de maximă încărcătură spirituală pe care înțelegem să îl cinstim exprimându-ne prețuirea valorilor fundamentale ce determină relațiile noastre speciale.

Conviețuirea de secole, bazată pe comunitățile identitare de limbă, cultură și istorie, reprezintă o dovadă de netăgăduit a deschiderii poporului român spre libertăți și echități sociale, spre democrație și toleranță, respect reciproc și interese comune. Pe aceste valori s-a clădit România modernă, promovând consecvent unitatea de neam, prin interconectarea identității fiecărui cetățean, indiferent de apartenența etnică, religioasă, lingvistică sau culturală.

Având nădejdea mereu la Dumnezeu, vă doresc tuturor multă sănătate, pace și viață în deplină armonie!

La mulți ani acestei țări minunate, care ne unește întru toate!

La mulți ani, România!

 

Deputat Silviu Feodor,  Președintele CRLR

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button