Tulcea

La Tulcea artificiile au devenit un LUX?

La Tulcea artificiile au devenit un LUX?
Ziua Marinei, ce coincide de ani buni cu momentul culminant al Zilelor Municipiului Tulcea, este o sărbătoare mult așteaptă, atât de tulceni, cât și de locuitorii județului, care vin special aici să o serbeze.
Încă din copilărie, pentru mine, Ziua Marinei reprezenta ziua în care mă îmbrăcam în haine de sărbătoare pentru că aveam parte de ceva special. Și nu cred că am fost singurul care fost în această ipostază.
Trebuie să recunosc faptul că festivitățile paradei marinei militare şi concertele trupelor cu care am crescut, pe care le aşteptam un an întreg, nu se comparau cu aglomeraţia de pe faleză în seara de 15 august când punctul culminant al acestor zile de sărbătoare întotdeauna a fost … focul de artificii. La 12 noaptea, indiferent de statutul social, focul de artificii era un spectacol pentru fiecare dintre noi. Acel joc al luminilor ne deconecta pe fiecare dintre noi, copil, adult sau vârstic, şi ne aducea câteva clipe de fericire exprimate prin exclamaţii necontrolate. Nu-i aşa?
Sunt de acord că în viaţă trebuie să fim chibziuţi, însă la unele lucruri nu trebuie să renunțăm, pentru că sunt cheia fericirii noastre.
Din păcate, anul acesta, de Ziua Marinei, o sărbătoare reprezentativă pentru Municipiul Tulcea, artificiile au fost considerate un lux! Cineva a considerat că cetățeanul de rând nu mai trebuie să aibă acces la ceea ce poate vedea, pe furiş, doar la petrecerile private ale celor ce au posibilitatea. Parada militară, concertele unor artişti consacraţi şi focurile de artificii nu ar trebui să fie, măcar în Zilele Municipiului Tulcea, decât o frumoasă tradiţie, nepreţuită …
Cristian Porneală,
Consilier Local USR Tulcea
Back to top button