fbpx
Tulcea

Legea pentru acordarea de facilități constructorilor de nave se dezbate în martie în Senat

După ce la începutul acestei luni a obținut AVIZUL FAVORABIL pentru proiectul de lege privind prevenirea discriminării constructorilor de nave, senatorul USR Tulcea, Costel Vicol, a anunțat ieri că de luna viitoare proiectul transmis de acesta, ca inițiator, comisiilor din Senat, va intra pe dezbatere în plen.
Unii dintre dvs cunosc faptul că, încă de anul trecut, am solicitat Primului-Ministru al României și ministrului economiei să facă o reevaluare a modului în care sunt plătiți salariații din domeniul construcţiilor de nave şi structuri plutitoare. Totodată le-am atras atenția, că este necesară salvarea de la distrugere a tuturor șantierelor navale.
Pentru că răspunsurile primite au fost unele evazive, în luna decembrie am depus o propunere legislativă pentru completarea Codului Fiscal, prin care salariaților din domeniul construcțiilor de nave să le fie recunoscute aceleași drepturi cu cele ale salariaților din construcțiile civile.
În prezent, aceasta este încă în lucru la Comisiile permanente ale Senatului, urmând ca ulterior să fie supusă votului în ședință publică.
Pe scurt, procedural situația la acest moment se prezintă astfel:
– propunerea legislativă (L61/2023) a fost avizată Favorabil de către:
– Consiliul Economic și Social
– Consiliul Legislativ și
– Comisia pentru transporturi și infrastructură (cu 1 singur vot împotrivă, al partidului AUR).
– urmează ca mâine să aflăm avizele de la: Comisia pt muncă, familie și protecție socială și pe cel al Consiliului Fiscal, iar
– pe 28 febr. se va pronunța prin Raport, Comisia pentru buget, finanțe.
Ulterior, va fi supusă spre dezbatere și adoptare în plenul Senatului ca primă cameră sesizată, Camera Deputaților fiind cameră decizională.
Având în vedere faptul că de același tip de facilități beneficiază în prezent și salariații din sectorul construcțiilor civile, dar și cei din agricultură și industrie alimentară, nu cred că vor exista impedimente!” a anunțat senatorul USR Tulcea, Costel Vicol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button