fbpx
Ştirea zilei

La volanul maşinii prin Isaccea cu peste 1 la mie alcool pur în aerul expirat

Polițiștii din cadrul Poliției Oraș Isaccea, au identificat un bărbat de 43 de ani din Isaccea, în timp ce conducea un auto pe strada Suhat din aceeași localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice cu o concentrație de … 1,01 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Tulcea, au identificat un bărbat de 63 de ani din municipiu, în timp ce conducea un auto pe strada Liliacului din localitatea Sabangia, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,43 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button