fbpx
Minorităţi

Lansarea albumului audio ,,Cântece tradiționale ale rușilor-lipoveni din România”

Azi, 17 septembrie 2023, în curtea Casei Avramide a avut loc lansarea albumului audio ,,Cântece tradiționale ale rușilor-lipoveni din România” – un nou proiect cultural cofinanțat de Primăria Municipiului Tulcea, eveniment la care a participat și deputatul Silviu Feodor.
,,Păstrarea și promovarea patrimoniului și tradiției culturale a rușilor lipoveni” este una dintre componentele unui proiect mai amplu, inițiat de Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (C.R.L.R.) – sucursala Tulcea: MOZAIC CULTURAL TULCEAN.
Curtea Casei Avramide a fost plină de oaspeți, evenimentul fiind marcat de evocarea personalității doamnei Natalia Neumann, profesoară și președintă a CRL-Tulcea, căreia îi este dedicat și albumul muzical.
Tot la Casa Avramide a avut loc și prezentarea cărții „Despre lipoveni, numai de bine” (Editura „C.R.L.R.”, Bucuresti, 2020) – autor Berty Neumann.
În continuare, programul artistic a continuat la Teatrul Jean Bart. Dintre momentele pregătite de organizatori, remarcăm prezența pe scenă a Grupului „COPILĂRIA”, format din copiii refugiatilor din Ucraina, din cadrul asociațiilor „ADRA” și „SALVAȚI COPIII”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE