Ştirea zilei

Ludovic Orban şi-a prezentat moţiunea aseară la Tulcea!

- e vorba despre moţiunea de candidatură, nu cea din Parlament pentru demiterea Guvernului Cîţu

Aseară, la Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi-a prezentat moţiunea. Nu moţiunea care a fost citită în Parlament împotriva Guvernului Cîţu ci moţiunea de candidatură la şefia partidului, deci nu în faţa unor parlamentari ci a membrilor consiliului director judeţean al PNL Tulcea.
Candidatul Ludovic Orban a fost prezentat de primarul municipiului Tulcea şi totodată preşedintele reales al PNL Tulcea, Ştefan Ilie, cel care a avut onoarea să îl aibă prezent la şedinţa de investitură în funcţia de primar chiar pe … premierul Ludovic Orban. Atunci!
După ce au vorbit despre calităţile de lider ale actualului preşedinte al PNL câţiva parlamentari din echipa sa de susţinere, printre care şi fostul ministru Alexandru Nazare, în doar câteva minute Ludovic Orban şi-a prezentat ideile principale din moţiunea sa de candidatură despre care a recunoscut că nu e prea diferită de cea cu care a câştigat mandatul de preşedinte şi în 2017.
Primul liberal tulcean care a luat cuvântul a fost primarul Casimcei, Gheorghe Ţilincă, unul dintre cei mai vechi liberali din sală, dacă nu chiar cel mai vechi. Acesta a povestit cum în primul său de mandat a investit încredere într-o doamnă consilier local aflată în Italia şi pe care a propus-o viceprimar pentru ca apoi aceasta să îi devină cel mai temut adversar politic.
„Am înţeles lecţia, domnule primar! Fără promovări la excepţional de acum înainte” a răspuns Ludovic Orban referindu-se la faptul că poate nu ar fi trebuit să îl „avanseze la excepţional” pe actualul premier al României.
Octavian Motoc, în calitate de fost senator, consilierul Ciprian Safca şi primarul Dumitru Enache, ultimul cu un discurs foarte direct despre ceea ce a însemnat momentul în care Ludovic Orban a reuşit să pice Guvernul Dăncilă au fost liberalii din sală care au mai luat cuvântul înainte de poza de final.
„Le-am spus liberalilor tulceni, cu care m-am întâlnit în această seară și cărora le-am prezentat moțiunea mea, ”PNL- Forța Dreptei”, că suntem după două luni în care PNL a pierdut încredere într-o cotă importantă și vom avea o problemă de recâștigare a acestei credibilității.
Recâștigarea credibilității nu se poate realiza decât prin performanță guvernamentală a unui Guvern stabil, iar în urma crizei politice care s-a creat nu există decât trei variante pentru PNL: să se refacă coaliția de guvernare, să guvernăm cu PSD, fie sprijiniți din umbră, fie pe față cu ei, adică USL 2, fie să trecem în opoziție.
Cel mai mare pericol pentru noi este să facem vreo înțelegere cu PSD. Ne va distruge, o să ne ia prizonieri. Ne vor ataca sistematic, chiar dacă nu ne vor da jos și ne vor da jos atunci când vor considera că este bine pentru ei. Decât o formă de înțelegere cu PSD mai bine stăm în opoziție.
Eu garantez că avem varianta refacerii coaliției. E nevoie de bun simț, de dialog, de tact, de negociere permanentă, de armonizare a pozițiilor, de coagulare a unor poziții comune. Dacă este nevoie de un garant al refacerii unității PNL și al refacerii coaliției, acesta sunt eu.” a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook
https://youtu.be/atoqQOfZ7QE
Back to top button