Ştirea zilei

Mânzul salvat duminică de pompieri şi-a găsit adăpost

Duminică, Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui mânz aflat pe un canal din zona localității Dunavățu de Jos.
Spre locul solicitării s-au deplasat 5 subofițeri cu o autospecială de prima intervenție și comandă cu o barcă pneumatică.
Împreună cu o altă ambarcațiune a unor civili, pompieri s-au deplasat spre locul unde au găsit mânzul aflat în pericol, deoarece iapa era decedată recent.
A fost transportat în siguranță și preluat de către membrii unei asociații pentru protecția animalelor.

Începând de astăzi mânzul salvat de pe un canal din zona localității Dunavățul de Jos are un adăpost.
Acesta a fost evaluat și transportat cu o autospecială la Asociația Club Sportiv Real Racing Tulcea, unde va primi atât îngrijirea veterinară cât și cea afectivă. Copiii ce compun echipa de echitație condusă de Dr. Ştefan Răileanu au bucuria să se ocupe de acest caz de exceptie.
„Ziua Dunării a fost marcată de cercetătorul Ștefan Răileanu cu o acțiune de salvare în cooperare cu ISU Tulcea si localnicii din Dunavățul de Jos.
Pe această cale, adresăm mulțumiri Institutului de Cercetări Delta Dunării pentru sprijinul acordat, cât și tuturor celor implicați în rezolvarea acestei situații.”, a transmis Nicolae Botezatu, purtătorul de cuvânt ISU Delta Tulcea

Back to top button