fbpx
Ştirea zilei

Mențiune pentru o elevă din Ciucurova la faza națională a Concursului național „Istoria și tradițiile rromilor”

În perioada 15-17 aprilie 2022, Ministerul Educației, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea și Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”, organizează, la Râmnicu Vâlcea, faza națională a Concursului național „Istoria și tradițiile rromilor”, ediția a XIII-a, la care au participat un număr de 43 de elevi. Unul dintre elevii participanți este Bornescu Miruna Gabriela, din Ciucurova, pentru care juriul concursului a acordat prima mențiune!

,,Prin statutul său, disciplina Istoria și tradițiile minorității rrome conturează cadrul favorabil pentru ca elevii să înţeleagă trecutul şi prezentul comunităţii etnice din care fac parte şi să participe activ la viaţa socială şi culturală a acesteia. Ea promovează valori morale şi civice prin intermediul cărora se construieşte identitatea şi se promovează dialogul intercultural.

Obiectivele specifice ale concursului sunt: dezvoltarea creativităţii elevilor, dezvoltarea vocabularului activ, precum şi a capacităţii de exprimare scrisă, dezvoltarea personalităţii elevilor, prin cunoaşterea personajelor şi evenimentelor din istorie, respectiv dezvoltarea spiritului de observaţie.

Concursul antrenează elevi rromi si neromi din România în activităţi comune menite să promoveze limba, istoria, tradiţiile şi dialogul intercultural.

Suntem conștienți că doar susținând, si fiind prezenți alături de viitoarea generație, putem clădi caractere, iar copiii de azi vor fi adulții de mâine, iar cum aceștia se vor dezvolta, depinde și de NOI!

Asumarea identității, dezvoltarea interseului pentru educația copiilor prin păstrarea culturii, istoriei, tradiților, sunt doar câteva obiectivele noastre.” spune Gabriel Stoica, inspector școlar pentru minorități.

Din județul Tulcea au participat 2 eleve de la Școala Gimnazială Ciucurova pregătiți de profesorii Gabriel Stoica si Chiriță Ionela-Emilia, respectiv Bornescu Miruna Gabriela din clasa a VII-a și Enache Diana Elena din clasa a VIII-a.

Faptul că eleva Bornescu Miruna-Gabriela din clasa a VII-a, a fost premiată cu MENȚIUNEA I, la Concursul Național de Istoria și Tradițiile Rromilor arată că măcar la această disciplină școlară Școala din Ciucurova este printre elitele naționale.

Felicitări profesorilor și mai ales Mirunei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button