fbpx
Tulcea

Mesajul deputatului Silviu Feodor cu prilejul aniversării Consiliului pentru Minorităţile Naţionale (CMN)

În data de 12 aprilie 1993, în Monitorul Oficial al României nr. 74/1993, s-a publicat Hotărârea Guvernului nr. 137/1993 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului pentru Minorităţile Naţionale (CMN).

Hotărârea privind înființarea primului CMN, în calitate de organism consultativ al Guvernului României, cu scopul de a facilita colaborarea între minorităţile naţionale şi administraţia centrală şi locală, precum şi în vederea îmbunătăţirii exercitării drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale din România, în conformitate cu prevederile Constituţiei României şi ale legilor în vigoare, a fost adoptată în ședința de Guvern în data în 6 aprilie 1993.
Ulterior, în data de 14 aprilie 1993, a avut loc ședinta de constituire a Consiliului pentru Minoritățile Naționale, cu participarea reprezentanților minorităților naționale și a reprezentanților autorităților administrației publice centrale.”.

Textul integral al Hotărârii Guvernului nr. 137/1993 îl puteți regăsi aici: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/3329

Mulți ani Consiliului pentru Minoritățile Naționale!

Deputat Silviu Feodor, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button