Ştirea zilei

Mesajul domnului Ştefan Ilie, primarului Municipiului Tulcea

Dragi tulceni,
Astăzi, sărbătorim cu toții Ziua Națională a României, prilej de aducere aminte a sacrificiilor imense ale generațiilor trecute pentru a aduce împreună, sub un singur steag, provinciile istorice.

Sărbătorim această zi de 1 Decembrie 2020 într-un context sanitar complicat iar realitatea medicală ne obligă să nu ne dăm mâinile, să nu ne vorbim față în față, să nu ne apropiem. Pentru prima dată în istorie ne prindem în Hora Unirii doar cu gândul și simțirea însă nimeni și nimic nu pot împiedica să fim români și să fim mândri de acest nume.

Suntem un popor dăruit care își croiește un viitor frumos în sânul Uniunii Europene și în lume, facem eforturi să ne dezvoltăm, să ne cultivăm calitățile și să ne controlăm defectele. Este un moment bun să ne amintim de tulcenii noștri care acum se află în străinătate la muncă sau la studii și care, prin efortul și talentul lor, arată tuturor cât de buni suntem. De asemenea, un gând bun și pentru concetățenii noștri de alte etnii sau credințe care și-au găsit aici casă, prieteni și un trai bun. Tuturor un sincer „La mulți ani!”.

Ştefan ILIE,

primarul Municipiului Tulcea

Back to top button