Evenimente

N-au mai răbdat: Doi tulceni prinşi la pescuit în prohibiţie

În data de 01.06.2020, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat un control asupra a două persoane dintr-o ambarcațiune, din zona localității Sf. Gheorghe, județul Tulcea, care pescuiau în perioada de prohibiţie.
Astfel, în cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetățeni români, în vârstă de 33, respectiv 45 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.
În urma verificărilor a fost descoperită cantitatea de 16 de kilograme de peşte, din speciile somn şi caras, în stare proaspătă.
Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele de pescuit din fir textil, în lungime de 103 metri, precum şi celelalte unelte de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice în perioada de prohibiție.

Back to top button