Ştirea zilei

NAVROM DELTA TOT LA MAL: Negocieri fără rezultat la Ministerul Transporturilor

Vestea bună a zilei este că autorităţile judeţene tulcene – preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu şi prefectul judeţului Tulcea, Dan Munteanu – după ce s-au „încordat” de vineri încoace, azi au obţinut o întrevedere cu vicepremierul României, Sorin Grindeanu, totodată şi Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii. Subiectul întrevederii, lesne de înţeles: suspendarea efectuării curselor de către Navrom Delta Tulcea!

Din punctul acesta de vedere se poate spune că Tulcea, chiar dacă este un judeţ mic şi nesemnificativ din punct de vedere politic (a se citi că nu contează electoral nici cât negru sub unghie), uite că reuşeşte în continuare, chiar dacă doar pe un anumit culoar politic, să ajungă la factorii decidenţi de la nivel central mai uşor decât alţii.

Vestea proastă a zilei este însă că situaţia privind clauzele contractuale dintre Ministerul Transporturilor şi Navrom Delta nu a fost desluşită după întrevederea de azi astfel încât la finalul întâlnirii părţile să anunţe că s-a ieşit din impas.

După discuţiile de azi eu pot trage concluzia că situaţia în care ne aflăm are rezolvare. E o chestiune de zile până când apele se vor limpezi” a declarat prefectul judeţului Tulcea, Dan Munteanu.

O declaraţie similară a făcut şi purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Alin Şerbănescu, evident în numele ministrului, şi anume că „deocamdată, după întâlnirea de azi, nu s-a ajuns la un acord, dar semnale, aşa cum au fost pe timpul discuţiilor, sunt că soluţii de deblocare există şi noi, ca minister, avem încrederea că aceste soluţii vor deveni realitate curând.

Dacă atât prefectul judeţului Tulcea cât şi purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii  au fost rezervaţi în declaraţii după întâlnirea de azi, mai rezervat decât aceştia a fost reprezentantul „împricinatului”, respectiv şeful delegaţiei din partea Navrom Delta la întâlnirea de azi.

Un lucru e clar şi anume că nu am ajuns la un acord nici după discuţiile de azi deşi noi facem corespondenţă cu ministerul cred că de vreo două luni. Punctul de vedere al ministerului, exprimat la întâlnirea de azi mai puţin de către domnul ministru Grindeanu şi mai mult de către reprezentanţii ministerului din direcţiile economică şi respectiv navală, va fi comunicat membrilor consiliului de administraţie al Navrom Delta care se vor întruni în şedinţă extraordinară miercuri, 29 iunie 2022 pentru a lua o decizie. Decizie care va fi făcută publică imediat” a declarat directorul Navrom Delta Tulcea, Nicolae Chichi.

În concluzie, cum ar spune un deputat de Tulcea, „treaba e bună, dar mai durează”!

Vom reveni!

 

Back to top button