fbpx
Ştirea zilei

S-a vândut Carniprod! Scandia Sibiu a cumpărat indirect fabrica de mezeluri de la Tulcea

Tranzacție de milioane: Carniprod Tulcea ar putea fi cumpărată de Scandia Food era titlul articolului potrivit căruia lua trecută detaliile financiare ale tranzacției erau puse la punct între acționarii Carniprod SRL Tulcea și conducerea colosului Scandia Food, Consiliul Concurenței fiind cel care urma să avizeze favorabil tranzacția. Iar aceasta s-a petrecut de curând astfel încât compania Scandia Food a emis zilele trecute un comunicat prin care confirmă faptul că fabrica de mezeluri de la Tulcea a fost preluată prin intermediul unei societăți achiziționate anul trecut, Agra’s Alba lulia.

”Tranzacţia se alătură planului de expansiune comunicat de reprezentanţii companiei, şi va contribui la realizarea obiectivelor diviziei de mezeluri precum şi la extinderea capacităţii de producţie şi procesare a cărnii cu până la 40 tone/zi. Preluarea Carniprod Tulcea de către Agra’s Alba lulia s-a realizat că urmare a sinergiilor existente între cele două companii. Agra’s se va implica în procesul de management al companiei Carniprod alături de membrii echipei actuale şi va susţine dezvoltarea business-ului, prin expertiză de peste 20 de ani pe piaţa internă.” se arată, printre altele, în comunicatul Scandia Food.

Nicolae Ciuleac, fostul acționar majoritar al Carniprod rămâne consilier 

Înființată în 1993, Carniprod SRL este o afacere dezvoltată de Nicolae Ciuleac, fostul acționar majoritar al acestei companii ce și-a făcut un renume pe piața de mezeluri din Tulcea și nu numai. Tranzacția finalizată zilele trecute prin care societatea comercială a devenit parte a grupului Scandia Food i-a adus în cont omului de afaceri tulcean milioane de euro, însă acesta va continua să meargă des, poate nu chiar zilnic, la fabrică în noua sa calitate de consilier.

Mi s-a propus să rămân în fabrică și să ajut, atât cât mai pot la cei 75 de ani ai mei, noul acționariat. O voi face, dacă nu zilnic, de fiecare dată când voi putea și vreau să fac public un lucru: Carniprod are o tradiție de 30 de ani, însă nu se compară cu cei 100 de ani de tradiție ai Scandiei Sibiu și sunt foarte mândru că fabrica de la Tulcea este acum parte a unei companii cu o istorie construită într-un secol!” a transmis Nicolae Ciuleac.

Interesant este faptul că în urmă cu aproape 60 de ani, elevul pe atunci Nicolae Ciuleac de la Colegiul Tehnic pentru Industria Alimentară Sibiu făcea practică în incinta actualei fabricii Scandia din Sibiu, așa că, iată, destinul a făcut ca afacerea sa de la Tulcea să ajungă parte a acestei fabrici care i-a marcat adolescența.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button