fbpx
Ştirea zilei

#mareavaccinare: Aproape o sută de tulceni vaccinaţi în prima oră!

De la prima oră a dimineţii, o întregă echipă de medici şi asistente medicale au dat startul campaniei de vaccinare în masă organizată, în premieră la Tulcea, în Piaţa civică, de către Prefectura şi Primăria Tulcea cu sprijinul Colegiului Medicilor şi Direcţiei de Sănătate Publică.

Fluxurile de Pfizer şi de Johnson, deschise fără nicio limită în corturile din Piaţa civică (ATENŢIE – sunt destule doze de vaccin pentru cine vrea să se vaccineze!) au făcut ca în prima oră de vaccinare să se imunizeze aproape o sută de persoane.

„Înainte de ora 9 aveam mai mult decât un flux normal de vaccinare (96 de doze – n.n.) deja imunizaţi în cele două corturi amenajate pentru vaccin de tip Pfizer şi de tip Johnson. Este interes la Tulcea pentru vaccinare, cel puţin acum la prima oră a campaniei”, a declarat dr. Emilia Stamate, preşedintele Colefiului Medicilor şi coordonatorul campaniei de vaccinare din Piaţa Civică Tulcea.

Pentru reuşita acestui maraton al vaccinării ce va dura până duminică seară, Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea a făcut următoarele precizări: „Persoanele cu vârsta de peste 16 ani sunt așteptate în cele 3 zile cu actul de identitate valabil pentru a se imuniza cu vaccinul Pfizer sau Johnson . Adolescenții cu vârsta sub 18 ani au nevoie de acordul părinților. Cei care nu sunt însoțiți de unul dintre părinți se pot vaccina în baza unui acord telefonic al părintelui obținut de către reprezentanții centrului de vaccinare. La solicitarea cetățenilor, Direcția de Sănătate Publică Tulcea a introdus și un flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson în cadrul Maratonului din piață.Pentru rapel se va organiza un nou maraton, în aceeași locație.”

Doze de vaccin, teoretic, nelimitate

La această campanie de vaccinare din Piaţa civică a fost prezentă, de la prima oră a dimineţii şi Mihaela Nicolau, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea care a ţinut să dea asigurări că sunt suficiente doze de vaccin pentru cei care vor să se imunizeze împotriva virusului SARS COV 2 cu unul din cele două tipuri de vaccin, Pfizer sau Johnson.

„Spre deosebire de centrele de vaccinare deschise în municipiul Tulcea, unde avem pe fiecare flux un număr limitat de doze de vaccin, aici la maratonul vaccinării nu suntem limitaţi de un anumit număr de doze. Pe lângă faptul că vin oameni care trec prin Piaţa Civică şi vor să se vaccineze, mai avem şi solicitări de vaccinare transmise din judeţ şi vor veni la vaccinare pe parcursul zilei de azi, dar şi mâine şi poimâine”, a declarat Mihaela Nicolau, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE