fbpx
Educaţie

O elevă din Tulcea s-a calificat la Olimpiada internațională de Lingvistică!

În perioada 30 martie- 2 aprilie a avut loc, la București, faza națională a Olimpiadei Internaționale de lingvistică. Organizatorii (Institutul de lingvistică Iorgu Iordan, în colaborare cu Ministerul Educatiei) au pregătit o serie de evenimente găzduite la Senatul României, la diferite muzee și la Opera Română.

La concurs au participat elevi din clasele 5-12, pe trei sectiuni: clasele 5-6, clasele 7-8, si sectiunea performanta, clasele 9-12.

Județul Tulcea a fost reprezentat la sectiunea de performanță de doua eleve, ambele cu punctaj peste 90 la faza județeană:  Barbu Ioana Steliana (Colegiul Dobrogean Spiru C Haret), si Ivanof Elena Tamara (Liceul Teoretic Grigore Moisil).

De la faza națională, Elena se întoarce cu o mențiune, si cu o invitație în lotul național pentru APLO (Asia- Pacific Linguistics Olympiad).

Remarcabilă performanță, și cu atât mai valoroasă in contextul în care lingvistica este o disciplină care nu se studiază în curriculum românesc, iar rezultatele acestor copii sunt în principal rodul muncii si mai ales pasiunii lor.

Interesant este faptul că elevei de la Liceul Teoretic Grigore Moisil i s-a refuzat anul trecut participarea în sistem online la această olimpiadă aceasta fiind plecată din țară într-un proiect Erasmus,dar iată că într-un final visul i s-a împlinit anul acesta când în ciuda faptului că trebuie să se pregătească și pentru Bacalaureat nu va rata sub nicio formă participarea la Olimpiada internațională.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE