fbpx
Tulcea

Ora Guvernului: Ministrul PSD al Finanțelor nu poate explica de ce cresc prețurile, taxele și datoria publică!

USR consideră că prestația ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, la Ora Guvernului nu a făcut decât să confirme încă o dată incompetența și inadecvarea pentru funcția pe care o ocupă.

Din intervenția ministrului Câciu, am aflat că „vinovată de creșterea ratelor dobânzilor este opoziția, care critică Guvernul”, o explicație total inacceptabilă. Adrian Câciu este ministrul PSD al Finanțelor care a girat transformarea bugetului de stat într-o pușculiță pentru partidele aflate la putere.

Prețurile alimentelor au crescut foarte mult 

Senatorul USR Narcis Mircescu l-a întrebat pe ministrul Finanțelor cum se explică faptul că România are o inflație de peste 15%, iar ministerul nu numai că nu adoptă măsuri anti-inflaționiste dar, prin deciziile luate, determină creșterea și mai accentuată a prețurilor la alimente.

„Guvernul nu și-a făcut treaba, nu a implementat reforme structurale și avem deficite foarte mari. Dar ce vor românii să știe, domnule ministru, este: ce faceți pentru a opri scumpirile? Veți mai introduce noi taxe?

Veți impozita munca și mai mult decât ați făcut-o până acum? Unde se va duce celebra taxă de solidaritate?”, a declarat senatorul USR Narcis Mircescu.

50 de miliarde împrumutate in primele două luni

Senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru al Finanțelor, l-a întrebat pe Adrian Câciu de ce România se împrumută într-un ritm alarmant, doar în primele două luni ale anului fiind contractate împrumuturi care reprezintă o treime din toată suma planificată pentru acest an, cu dobânzi care arată neîncrederea pe care instituțiile financiare o au în Guvernul României.

„De ce ați împrumutat România cu peste 50 de miliarde, la care se adaugă peste 35 de milioane de lei dobânzi și vom plăti la aceste împrumuturi până la 30 de ani de acum încolo, adică vom plăti vreo 3-4 autostrăzi, cam atâta costă această distracție. De ce ați mers cu împrumuturi atât de mari în primele două luni ale anului? Explicația ar fi nu de frica opoziției, ci de frica certurilor politice ce vor urma între dumneavoastră, între PNL și PSD”, a spus senatoarea USR Anca Dragu.

Pierdem anual între 6 și 7 miliarde de euro!

Senatorul USR Claudiu Mureșan a arătat că România pierde anual 6-7 miliarde de euro, încasări la buget reprezentând TVA taxat, dar bani pe care ANAF nu-i mai încasează niciodată, adică un PNRR la fiecare 3 ani.

„Ce ați făcut ca să nu mai pierdem atâția bani și cât evaluați că vom rata în 2023 din neîncasarea TVA? Când o să implementăm și noi SAF-T, fișierul standard de audit pentru taxe, aplicat în Ungaria și care a redus deficitul de încasare TVA cu 5%, iar în Polonia cu 10%?”, a întrebat senatorul Claudiu Mureșan, încă o întrebare la care ministrul Câciu nu a avut răspuns.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button