fbpx
Tulcea

Parlamentarii USR din Dobrogea au amendat proiectul de buget pe 2023!

Parlamentarii USR Tulcea si USR Constanta au depus mai multe amendamente la Legea Bugetului 2023 privind Drumul Express Tulcea- Constanta, Calea Ferata Tulcea- Medigidia si nu in ultimul rând un amendament privind drepturile bănești ale persoanelor deportate si persecutate politic intre anii 1940 – 1945 și urmașilor acestora.

Eugen Terente, deputat USR Tulcea:

” Împreuna cu colegii mei: Costel Vicol, senator USR Tulcea, Stelian Ion, deputat USR Constanta si Remus Negoi, senator USR Constanta, am depus două amendamente referitoare la infrastructura terestră si feroviară dintre Tulcea si Constanta.
Concret am cerut o suplimentare a sumelor alocate deja pentru drumul expres Tulcea-Constanta si pentru calea ferata Tulcea – Medgidia.
Prioritizarea acestor investiții este crucială pentru dezvoltarea ambelor județe.
Gandiți-vă numai ca aceasta distanța va putea fi parcursă in aproximativ o oră si astfel va scădea rata accidentelor de circulație si va ajuta la dezvoltarea turismului si implicit a economiei dobrogene.

Dar cum știți deja coaliția de guvernare PSD-PNL vrea sa amâne și plata drepturilor bănești pentru persoanele persecutate politic intre anii 1940-1945 prin amânarea cu 1 an a prevederilor legii prin care aceștia erau indreptațiți la aceste sume. Alături de parlamentarii USR de Constanța, deputatul Stelian Ion si senatorul Remus Negoi, am depus un amendament pentru a bloca amânarea aplicarii legii deoarece consider ca drepturile românilor care beneficiază de această prevedere legală ar trebui sa primeze pentru actuala guvernare. Din păcate, se pare ca PSD si PNL sunt mult mai mult preocupați de protejarea pensiilor speciale decât de soarta acestor români persecutați.

 

Costel Vicol, senator USR Tulcea:

”Aceste amendamente vor avea impact direct asupra economiei locale.
Prin modernizarea infrastructurii feroviare si rutiere, dorim ca agenții economici din regiune să aibă un potențial crescut prin fluidizarea transportului și mai ales prin scurtarea timpului deplasarii garniturilor de tren si ale tirurilor de marfă!
Totodata, prin modernizarea infrastructurii feroviare va fi si o creștere semnificativă a numărului de turiști care folosesc trenul pentru a vizita Delta Dunarii!”

Remus Negoi, senator USR Constanta:

”Proiectele propuse de noi, parlamentarii USR din Constanța și Tulcea, nu sunt numai pentru Constanța sau numai pentru Tulcea. Nu sunt nici măcar numai pentru Dobrogea. Sunt pentru România. Pentru că proiectul de construire a unui drum expres Constanța – Tulcea și modernizarea căii ferate Medgidia – Constanța vor deservi pe toți românii. Vor deservi economia Dobrogei. Vor dezvolta turismul Dobrogei și al României!”

Stelian Ion, deputat USR Constanța:

”Cinism și ticăloșie sunt cuvintele care descriu cel mai bine guvernul Ciucă.

Singurul lucru la care sunt atenți Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu este să nu se atingă nimeni de pensiile speciale. Și atunci, fac economii pe spatele celor care au suferit, unii chiar și-au pierdut viața din cauza persecuțiilor pe motive etnice din timpul regimurilor instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945.

Le-am atras atenția că acești oameni și urmașii lor merită recunoștință, nu bătaie de joc, și le-am solicitat, în scris și public, să nu amâne acordarea indemnizațiilor prevăzute de lege.

Ciucă și Ciolacu au nesocotit atât legea, cât și suferința acestor oameni și au prorogat prin OUG nr. 168/2022, publicată deja în Monitorul Oficial nr. 1186/09.12.2022, termenul de acordare a indemnizațiilor până la 1 ianuarie 2024.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button