fbpx
Ştirea zilei

Partea de nord a județului grav afectată de ploile torențiale și viituri!

- probleme cu alimentarea cu energie electrică la I.C. Brătianu și Luncavița (parțial), viitură la Hamcearca

În această după-amiază, de la ora 16.00, prefecții au fost convocați la o videoconferință de către premierul Florin Cîțu, tema fiind, normal, problema inundațiilor.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/4076467729115527/

 

Județul Tulcea a fost grav afectat de ploile torențiale de azi, mai ales în partea de nord vest, cel puțin din informațiile noastre.

Potrivit ISU Delta Tulcea, chiar la ora în care premierul se afla în videoconferință cu prefecții situația era următoarea:

Se lucra la I.C. Brătianu pentru evacuarea apei din localitate, 17 subofițeri, 2 motopompe de 6000 l, 2 de 2000l , 1 ASAS , 2 ACI, SVSU din localitate cu o motopompă;

În localitatea Nifon 2 gospodării inundate, se deplasau 1 ASAS cu motopompă și 5 subofițeri;

Drumul județean 229A în apropiere localității Telița blocat de viitură, 1 ASAS 4 subofițeri și 2 echipaje IPJ;

Un beci inundat în localitatea Văcăreni: 1 ASAS cu 6 subofițeri și SVSU din localitate. S-a intervenit și pentru susținerea unui perete din subsolul casei – intervenție finalizată.

Podul dintre Hamcearca și Nifon distrus de viitură

Una dintre cele mai afectate comune din județul Tulcea este Hamcearca, între localitățile Hamcearca și Nifon un pod fiind distrus de viitură.

 

De asemenea, mai multe curți ale cetățenilor au fost inundate, comitetul local pentru situații de urgență urmând a evalua pagubele și a le transmite prefecturii.

I.C. Brătianu și Luncavița (parțial) fără energie electrică

Nu doar la Hamcearca au fost probleme cauzate de inundații. În zona Luncavița probleme au fost de dimineață când o alunecare de teren a blocat traficul rutier. Și de ar fi fost doar atât…

Potrivit informațiilor noastre, o parte dintre locuitorii comunei Luncavița au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar la I.C. Brătianu toată localitatea a rămas fără energie electrică. Echipele de la Enel au intervenit și încă intervin.

Probleme cauzate de viituri au fost și la Horia și Frecăței. O centralizare a acestor situații de urgență se face la Instituțiile prefectului însă cum sunt Rusaliile și lumea e liberă… așteptăm ziua de marți dacă nu cumva prefectul va convoca un comitet județean pentru situații de urgență și va lua o hotărâre care să fie adusă la cunoștința publicului.

Tot ce a centralizat prefectura până azi la ora 20.00

,,Conform ISU acum avem acțiuni de îndepărtare a urmărilor inundațiilor în I.C.Brătianu și Nifon.

Au fost afectate:

Ic bratianu: 6 gospodarii si 3 case

Rachelu: o casă

Jijila o gospodărie

Văcăreni: o casă

Nifon: 2 gospodării”

Acesta este ,,imaginea de ansamblu” a prefecturii despre prăpădul de azi. Nu e rău! Păcat că situația din teren arată mult mai rău…

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE