fbpx
Ştirea zilei

Paşapoarte pe bandă rulantă până la mijlocul lunii aprilie

Cererile pentru eliberarea unui paşaport au crescut foarte mult în ultima perioadă iar site-ul epasapoarte.ro (pentru programări online) funcţionează foarte greu în timp ce la ghișee sunt cozi foarte mari în toată ţara.

Nici Tulcea nu face excepţie şi deja pogramările se poata face abia doar după data de 15 aprilie 2022. Asta înseamnă că până atunci toate programările au fost rezervate.

Pentru programările online se poate face rezervare de oriunde din ţară sau din afara ţării. Este dreptul fiecărei persoane de a solicita eliberarea unui paşaport la orice serviciu din ţară şi dacă cineva din Bucureşti, să zicem, nu găseşte o rezervare mai devreme de o anumită dată poate face o rezervare la oricare alt serviciu din ţară dacă se poate programa mai devreme.” a explicat Natalia Ilie, şefa Serviciului Paşapoarte din cadrul Prefecturii Tulcea.

Prefectura recunoaşte: s-a dublat numărul cererilor

La nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Tulcea față de perioada similară a anului 2019 (an de referință înainte de perioada de pandemie), s-a dublat numărul solicitărilor de eliberare a pașapoartelor, printre factorii determinanți situându-se și mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, precum și apropierea Sărbătorilor Pascale, respectiv perioada de vacanță a elevilor, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Totodată, comunicatul precizează că, în prezent, numărul solicitărilor adresate de către cetățeni nu depășește capacitatea de procesare a acestora existentă la nivelul sistemului de pașapoarte, iar numărul de ghișee a fost dublat la Tulcea.

Care este motivul pentru o aşa mare cerere de paşapoarte

Cei mai mulţi dintre români se pregătesc de vacanţa e Paşte după ridicarea restricţiilor Covid însă pentru alţii o explicație ar fi situația incertă din Ucraina și valurile de refugiați, care îi pun pe gânduri pe români.

Amintim că nu aveţi nevoie de paşaport dacă plecaţi în statele Uniunii Europene sau în Republica Moldova, unde este suficientă cartea de identitate. Însă paşaportul este necesar pentru copiii sub 14 ani, care evident nu pot avea CI.

Taxa de paşaport este 258 de lei pentru adulţi şi 234 de lei pentru copiii sub 12 ani.

Mai multe informații privind obținerea noului pașaport puteți găsi pe https://pasapoarte.mai.gov.ro/category/intrebari-frecvente/

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE