fbpx
Ştirea zilei

Patru propuneri PSD Tulcea pentru Guvernul Ciucă!

- tot azi Tulcea ar putea avea, în sfârşit, prefect. Tot de la PSD

Au trecut nu mai puţin de 45 de zile de la învestirea Guvernului Ciucă (25 noiembrie 2021) iar judeţul Tulcea nu are decât un singur reprezentant Guvern: subsecretarul de stat Andrei Baciu, numit în ianuarie 2020 la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Ar mai fi şi guvernatoarea ARBDD, Atena Groza, rămasă pe funcţie ca propunere PLUS (partid care nu mai există fiind integrat în USR) însă e clar că dacă e acolo e pentru simplul motiv că nu i s-a găsit un înlocuitor.

Azi însă Tulcea ar putea avea, în sfârşit, prefect al judeţului – propunerea Dan Munteanu de la PSD fiind transmisă demult la Ministerul Afacerilor Interne – dar şi …surpriză… patru reprezentanţi la vârf în Guvern.

Chiar dacă nicio autoritate din PSD Tulcea nu a confirmat nominal cele patru nume, acestea sunt vehiculate încă de săptămâna trecută în mai multe cercuri politice.

Lucian Eduard Simion, fost deputat, prefect şi guvernator ARBDD se pregăteşte pentru un post de secretar de stat la Ministerul Apărării Naţionale.

Tot pentru un post de secretar de stat se pregăteşte şi Valentin Moldoveanu, actualmente manager FLAG Delta, un post de secretar de stat ce va avea în coordonare GAL-urile şi FLAG-urile de la nivel naţional (grupurile de acţiune locală).

Un post cheie tot în Ministerul Agriculturii este şi cel de director general al Agenţiei Domeniilor Statului, funcţie pentru care de la Tulcea ar fi propus Bogdan Dragomir, fost director al Cancelariei Prefectului şi om de afaceri în sectorul agricol.

În fine, pentru funcţia de Guvernator al ARBDD una dintre propunerile cele mai vehiculate în ultima vreme este cea a fostului subprefect Gabriel Teodosie Marinov, postul de guvernator fiind negociat la nivel central şi aparţinând PSD.

„În cărţi” pentru funcţii la nivel central ar mai fi Marian Avram, Sorin Iacob sau Anişoara Radu însă este greu de crezut că se pot concretiza toate aceste nominalizări.

În tot cazul, pe lângă funcţiile de prefect al judeţului şi de guvernator al ARBDD, care sunt deja antamate de PSD în Guvernul Ciucă, orice post în plus în obţinut de PSD Tulcea ar însemna oricum dublu faţă de ceea ce a reuşit PNL Tulcea în doi ani de zile. Aşa, doar ca o comparaţie…

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button