fbpx
Agricultură

Pentru tractoriști! Curs de obținere a permisului de conducere Tr inițiat de Asociația Fermierilor!

Potrivit modificărilor aduse anul acesta  Codului rutier, prin adoptarea Legii 200/2023,  tractoare agricole sau forestiere pot fi conduse pe drumurile publice doar în baza permisului de conducere, respectiv categoria Tr. Mai mult, în Camera Deputaților este un proiect de lege prin care se dorește introducerea obligativității permisului de conducere categoria Tr pentru tractor. Astfel, în mai puțin de un an, șoferii de tractoare și mașini agricole din România vor fi puși în situația de a risca sancțiuni penale dacă le conduc fără a deține un permis de categoria Tr. Sancțiunile vor fi primite și de cei care au permis pentru alte categorii de vehicule!

Tocmai pentru a evita astfel de evenimente rutiere și mai ales pentru a da dreptul tractoriștilor de brazdă să circule și pe drumurile publice cu permis de conducere corespunzător, Asociația Fermierilor din Județul  Tulcea a inițiat procedura de organizare a unui curs pentru obținerea permisului Tr. Astfel, potrivit președintelui Romeo Lombardi, nevoia de posesori de permis de categoria Tr este de ordinul sutelor la Tulcea, însă pentru început doar câteva zeci de tractoriști vor urma acest curs și vor da examenul pentru obținerea permisului, cum spuneam mai sus, obligatoriu de anul viitor.

La nivelul județului Tulcea, din datele noastre, necesarul de posesori de permis de conducere categoria Tr este de câteva sute. Sigur, nu vom putea organiza cursul pentru toți, nu toate societățile agricole sunt dispuse să plătească taxa pentru acest curs, însă cred că sunt foarte mulți cei care lucrând pe tractor vor să obțină acest permis de conducere tocmai pentru a putea circula și pe drumurile publice. Este și motivul pentru care încă din luna iulie a acestui an, de la modificarea legislației, am căutat soluții pentru a organiza un astfel de curs pentru membrii Asociației Fermierilor din Județul Tulcea și abia în luna octombrie am găsit o soluție ca aceste cursuri să le organizăm în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Tulcea. Pentru început doar pentru câteva zeci de cursanți iar dacă va mai fi cerere vom organiza și un al doilea curs” a declarat Romeo Lombardi, președintele Asociației Fermierilor din județul Tulcea.

Detalii despre organizarea acestui curs pentru obținerea permisului de conducere categoria Tr în zilele următoare.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE