Ştirea zilei

Pescuit pe Lacul Ciuperca de la 1 iulie 2021!

Consilierii locali au votat azi, chiar şi cu unele rapoarte nefavorabile ale unor subordonate din Primăria Tulcea, pentru permiterea pescuitului recreativ sportiv pe Lacul Ciuperca în perioada 1-31 iulie 2021.

Este vorba despre o lună de zile doar în care amatorii de pescuit vor putea captura şi reţine până la 3 kilograme de peşte sau un singur exemplar ce depăşeşte această greutate plătind suma de 5 lei pe zi pensionarii şi respectiv 10 lei pe zi celelalte categorii de persoane.

Potrivit discursului său din timpul şedinţei, primarul Ştefan Ilie a precizat că s-ar fi impus chiar anul acesta o igienizare a Lacului Ciuperca şi o împrospătare a apei, numai că această operaţiune, recomandată de specialişti se amână pentru anul viitor.

„Vom seca anul viitor Lacul Ciuperca, îl vom igieniza şi peştele probabil îl vom dona unor centre sociale. Este nevoie de această igienizare şi chiar dacă se putea face şi anul acesta am amânat-o pentru anul viitor” a precizat primarul municipiului.

Bodgan Vasilescu, directorul provizoriu al DIAP Tulcea a ţinut să meţioneze faptul că pe parcursul lunii viitoare angajaţii DIAP vor fi de la prima oră a dimineţii pe porţiunea de lac deschisă pescuitului şi speră ca încasările să fie cele din primul an când s-a permis pescuitul, desigur după trei ani de repopulări succesive.

Faţă de anii trecuţi, din cauza pandemiei, pescuitul se va permite cu maxim 2 pescari pe punct de pescuit, între punctele de pescuit fiind maxim 10 metri distanţă. Nu mai mintim de faptul că fiecare pescar are dreptul DOAR LA O SINGURĂ UNDIŢĂ CU MAXIM 2 CÂRLIGE!

Back to top button