fbpx
Ştirea zilei

Pescuitul comercial reglementat până la 1 iulie 2021 prin Decizia Guvernatorului ARBDD!

Potrivit unui comunicat de presă al ARBDD, prin Decizie a Guvernatorului s-a prelungit până la 1 iulie 2021valabilitatea actelor de reglementare pentru activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Decizia a fost semnată tot de Ion Munteanu, încă Guvernator al ARBDD, cel „ameninţat” încă din luna ianuarie că va fi schimbat din funcţie printr-o „selecţie transparentă” anunţată şi asumată de USR şi PLUS, pe atunci două partide aliate. Că selecţia a fost de fapt o mascaradă şi că numai transparentă n-a fost stă dovadă faptul că nici până azi nu a fost „selectat” celebrul Guvernator atât de dorit de latura PLUS a alianţei şi mai ales de către Dacian Cioloş. Vom reveni pe parcursul zilor următoare pe acest subiect, însă până atunci vă prezentăm mai jos ce a decis actuala conducere a ARBDD.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunță că, în baza atribuțiilor și prevederilor legale în vigoare, a stabilit prin Decizia Guvernatorului ARBDD prelungirea până la data de 01 iulie 2021 (inclusiv) a termenului de valabilitate a tuturor actelor de reglementare emise în anul 2020 pentru activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervației  Biosferei Delta Dunării (RBDD).

Decizia a fost adoptată deoarece pentru reglementarea activității de pescuit comercial pe anul 2021, respectiv pentru emiterea autorizațiilor de pescuit comercial, autorizațiilor de captură, achiziție, comercializare și vizarea permiselor de pescuit comercial, este necesară publicarea Ordinului privind aprobarea măsurilor de reglementare a efortului de pescuit și cotele de pescuit alocate pentru anul 2021, pe specii și zone.

Persoanele fizice și juridice autorizate să desfășoare activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării sunt obligate să dețină asupra lor toate documentele necesare desfășurării activității de pescuit comercial, conform prevederilor legislației în vigoare și a Deciziei Guvernatorului ARBDD.

Decizia a fost emisă în conformitate cu următoarele acte normative:

– Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei „Delta Dunării” cu    modificările și completările ulterioare;

– H.G. nr. 1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare și a structurii organizatorice ale ARBDD, cu modificările și completările ulterioare;

– Ordinul nr. 126/807/2017 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate, cu modificările și completările ulterioare;

– OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura cu modificările și completările ulterioare.„, au transmis oficialii ARBDD.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE