fbpx
Ştirea zilei

Peste 200 de sancţiuni pentru şoferi în doar trei zile

În perioada 31.07- 02.08.2020,  polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 Circa 400 de autovehicule au fost verificate și peste 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în cadrul acțiuni, pe raza județului Tulcea.

Din datele statistice a rezultat că, în perioada 01.01. – 27.07.2020, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 30 accidente rutiere grave (la fel ca aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unui număr de 11 persoane (+3  față de acceași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 29 (+ 2 față de aceeași perioadă a anului trecut).

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 8 accidente), alte preocupări de natură a distrage atenția ( în cazul unui număr de 4 accidente),  abateri săvârșite de pietoni  (4 accidente), abateri săvârșite de bicicliști și căruțași (4 accidente) și conducerea sub influența băuturilor alcoolice (2 accidente).

Obiectivele acțiunii au fost: creşterea vizibilităţii poliţiei rutiere, prin prezenţa activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași, combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane care nu dețin permis de conducere sau aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Prezența polițiștiilor pe principalele artere ale județului Tulcea, a avut drept scop atragerea atenției conducătorilor auto, cu privire la respectarea regulilor de circulație, astfel încât să reducă numărul victimelor accidentelor rutiere din rândul participanților la trafic.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 234 de sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dintre care , cele mai multe, 107, au reprezentat încălcări ale regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii tulceni au reținut 13 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate de polițiștii tulceni și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button