Ştirea zilei

Peste 2000 de tulceni şi-au găsit de muncă prin AJOFM Tulcea

Potrivit unui comunicat de presă, pâna la data de 30.09.2021 ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au fost încadrate în muncă 2096 de persoane, dintre care 1086 de femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 938 au peste 45 de ani, 341 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 252 au între 25 și 35 de ani, iar 565 sunt tineri sub 25 de ani (357 de tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 885 provin din mediul urban, iar 1211 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (805), urmate de cele cu studii gimnaziale (540). Numărul celor cu studii profesionale este de 492, iar cei cu studii primare sunt în număr de 171.

Dintre persoanele angajate în perioada menţionată, prin intermediul AJOFM Tulcea, 466 persoane au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, pâna la data de 30.09.2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5937 de persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, puteți accesa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Tulcea.

 

Back to top button