fbpx
PNL

Peste 3.000 de tulceni au votat pentru siguranța copiilor în mediul online!

Peste 3.000 de tulceni au semnat pentru inițiativa legislativă prin care minorii sub 16 ani vor avea acces la platforme de tip social media doar în baza unui acord explicit exprimat de părinți. Anunțul a fost făcut astăzi, la Tulcea, de către inițiatoarea proiectului legislativ, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, în cadrul unei dezbateri pe tema „Siguranța copiilor în mediul online. Accesul la social media cu acord parental”.

Evenimentul organizat de Organizația Femeilor Liberale și PNL Tulcea, a avut loc în incinta hotelului Delta, și a adus laolaltă parlamentari, părinți, adolescenți, specialiști, primari, viceprimari, consilieri județeni, municipali, consilieri locali, reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai societății civile.

Prezent la eveniment, deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu, și-a exprimat susținerea față de acest demers.

„Cu toate că este un demers politic, nu vreau să priviți această întâlnire ca pe una politică, ci ca pe o necesitate. Vrem sau nu să acceptăm, dependența de online, calculator, telefon și televizor este prezentă în viața noastră. Acest lucru este valabil nu doar pentru copii, ci și pentru mulți dintre noi, care suntem dependenți de aceste aparate. Prin astfel de dezbateri, propunerea de lege care va fi înaintată va căpăta o substanță și cu siguranță va fi de folos, în special generațiilor care vin”, a declarat deputatul liberal George Șișcu.

Evenimentul a debutat cu un moment artistic susținut de elevi și profesori ai Liceului de Artă „George Georgescu”, prilej cu care vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, i-a îndemnat pe părinți să le arate calea cea bună copiilor.

„Ascultând acest cvartet minunat, mi-am dat seama că doar așa putem să oferim o soluție copiilor noștri. Să le arătăm calea. Putem să le arătăm ce să facă cu timpul lor, sau putem să îi lăsăm să aleagă ei. Evident, nu au maturitatea necesară de a alege conștient. Noi avem obligația de ai face pe ei să înțeleagă care este calea. Domeniul online și cel al copiilor este unul foarte dificil, deoarece este greu ca și părinte să îi spui „nu!”. Trebuie să îi facem să înțeleagă că de fapt nu îi pedepsim, ci îi ajutăm. Dacă în urma acestei dezbateri vom înțelege cu toții că trebuie să facem un efort suplimentar, atunci lucrurile vor fi în regulă”, a precizat vicepreședintele Mihai Huleni.

Doina Săcui, președinta Organizației Județene a Femeilor Liberale Tulcea, a subliniat faptul că și în județul nostru se identifică nevoia apariției unei legi care să ofere siguranță copiilor în mediul online.

„Și la Tulcea se identifică nevoia apariției unei astfel de legi, care să ofere siguranță copiilor în mediul online, aceasta fiind esențială. Necesită educație, supervizare activă pentru ai proteja de conținut inadecvat și de pericolele internetului. Consider că este important să se implice toate părțile interesate pentru a găsi soluții eficiente. Suntem ferm convinși că participarea dumneavoastră la acest eveniment va contribui semnificativ la atingerea obiectivelor propuse”, a transmis Doina Săcui.

La nivel național, un număr de 175.000 de români au semnat până în prezent pentru inițiativa legislativă dedicată siguranței copiilor în mediul online.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE