Peste 300 de poliţişti în stradă de Revelion!

Peste 300 de poliţişti vor fi la datorie în noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor, ne asigură reprezentanta Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Amalia Ignatencu.

Astfel, în perioada 31 decembrie 2019 – 2 ianuarie 2020, polițiștii tulceni vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

În activități sunt angrenați poliţişti de ordine publică, de la rutieră, investigaţii criminale, precum și din celelate structuri, respectiv poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigarea criminalității economice și luptători de intervenţie rapidă.

Cu prilejul Revelionului, la nivelul județului  sunt preconizate a se desfășura mai multe manifestări publice (concerte, spectacole de datini și obiceiuri de iarnă), la care sunt așteptate să participe multe persoane.

Totodată, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

În aceste zile, vă recomandăm să țineți cont de următoarele:

În noaptea de Revelion, fiți atenți pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea articolelor pirotehnice artizanale, a celor din categorii de risc ridicat sau de neluarea unor măsuri de siguranță atunci când sunt utilizate articolele pirotehnice! Entuziasmul copiilor e de înțeles când vine vorba de focuri de artificii. Asigurați-vă că acestea nu reprezintă un pericol pentru sănătatea lor, supravegheați-i și învățati-i cum să le folosească!

Achiziţionați obiectele pirotehnice permise de lege, doar de la societăţi autorizate!

În locurile publice, la piaţă, în magazine aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei! De asemenea, nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

Fiți atenți când retrageți bani de la bancomate! Asigurați-vă că în spatele dumneavostră nu se află vreun răuvoitor care să vadă codul PIN sau care să vă sustragă suma de bani retrasă!

Pentru protecția autovehiculului, atunci când parcați, nu uitați să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi, la vedere, bunuri de valoare.

Când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea. Nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici pentru câteva momente, pentru a face cumpărături mărunte sau cînd vă aflați în benzinării/stații de alimentare.

Nu consumaţi, în exces, băuturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate!

În mijloacele de transport în comun, fiți vigilenţi şi atenţi faţă de comportamentul persoanelor de lângă dumneavoastră.

Păstrați-vă calmul,  în special când se circulă în coloană! Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic și la evenimentele publice organizate în oraș!

Back to top button