fbpx
PSDTulcea

Andaluzia LUCA – Partidul Social Democrat: Nu ne permitem luxul să mai așteptăm ca guvernul PNL să se ocupe de rezolvarea problemelor din școli

- articol de informare electorală

Dragi tulceni,
Din păcate nu ne permitem luxul să mai așteptăm ca guvernul PNL să se ocupe de rezolvarea problemelor din școli.

Din păcate, guvernul PNL a înțeles să atribuie bani administrațiilor locale în funcție de culoarea politică. Primăriile PNL primesc și de 4 ori mai mulți bani decât municipiul Tulcea, chiar dacă gestionează localități de câteva ori mai mici decât municipiul Tulcea.

Așa că noi, actuala echipă de consilieri locali ai PSD, am decis să compensăm nepăsarea guvernului pentru a răspunde nevoilor copiilor din municipiu, care ieri au început școala.

Astfel, în ultima ședință de Consiliu Local a actualei legislaturi, săptămâna viitoare, vom propune un amendament bugetar prin care să asigurăm banii necesari achiziționării de măști și dezinfectanți pentru toți copii tulceni care frecventează o formă de învățământ în localitate.

În municipiul Tulcea sunt aproximativ 11.000 de copii înscriși în învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal. 1.200.000 de măști ar asigura necesarul pentru toți copiii până la sfârșitul anului, cel puțin.

De aceea, consilierii PSD propun realocarea sumei de 1.500.000 de lei de la prevederea bugetară „Investiții, Cap. 84.02 Transport, A Lucrări în Continuare , pct. 12 Reabilitare sistem rutier strada Iuliu Maniu tronson strada Spitalului –strada Libertății“. Suma alocată la acest capitol este de 3.500.000 de lei, dar până acum nu s-a întreprins niciun demers nici măcar pentru demararea lucrărilor. Considerăm că suma de 2.000.000 de lei este suficientă pentru lucrările care se mai pot face anul acesta.
Restul de 1.500.000 de lei pot fi realocați pentru achiziția (prin intermediul fiecărei unități de învățământ) a 1.200.000 de măști de protecție, iar 300.000 de lei vor putea fi alocați achiziționării de dezinfectanți și dispensere ce vor fi montate în clasele de curs.

Da, știu, relocăm bani de la investiții, dar de la niște investiții nerealizate, din păcate. Cred că situația impune acest sacrificiu, minor în comparație cu nevoia de sănătate a copiilor noștri.

În anul bugetar 2021 vom realoca banii necesari finalizării investiției de pe strada Iuliu Maniu.

Andaluzia LUCA
– candidat pentru funcţia de primar al Municipiului Tulcea

Material realizat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, la comanda PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZATIA JUDETEANA TULCEA CMF21200019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button